CHP İl Kadın Kolları Başkan Adayı Mukadder Yalçın (MUKO) 7 Mart Cumartesi günü yapılacak olan kongre öncesinde Yeni Adım'ın sorularını yanıtladı.

Kongre sürecini değerlendiren Mukadder Yalçın, "taban hareketinin" oluşumunu ve amacını açıklayarak, "Taban hareketi üyelerimizin, dolayısı ile delegelerimizin hareketidir. Üyelerimiz halkımızı, delegelerimiz de üyelerimizi temsil eder. Taban hareketi bir "üye hareketi" olarak başlamıştır. Çığ gibi büyümektedir. Bunu biz gittiğimiz her yerde görüyoruz" dedi.

Mukadder Yalçın, Yeni Adım'ın sorularını şöyle yanıtladı :

SORU : Ne zamandan beri siyasetin içindesiniz? Siyasi yelpazede neden CHP'yi tercih ettiniz?..

CEVAP : 2013 tarihinden beri CHP üyesiyim. CHP'yi tercih etmemin ilk nedeni, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi oluşudur. CHP, halkımızın partisidir. CHP, Türkiye'de demokrasinin en büyük güvencisi olan özgürlükçü, sosyal demokrat bir siyasi partidir. Halkın içinden biri olarak, dünya görüşümü temsil eden bu büyük partinin üyesi olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum.

SORU : CHP Zonguldak parti örgütlerinde sizin liderliğinizde " taban hareketi" olarak tanımlanan bir oluşum gerçekleşti. Bu oluşumun amacı nedir?

CEVAP : Taban hareketi üyelerimizin hareketidir. Üyelerimizin talebi doğrultusunda oluşmuştur. CHP'nin bir nevi "seçkinler partisi" olarak tanımlanması üyelerimizi rahatsız etmekte olup, partimizin bu imajdan süratle kurtulması gerekiyor. CHP, elitler partisi değil, halkımızın partisidir. Biz, durmadan, dinlenmeden halkımızın ayağına gideceğiz,Köylerimize gideceğiz, kendi haline terk edilmiş, unutulmuş mahallelerimize gideceğiz. Halkımızla buluşacağız, halkımızın dertleri ile dertleneceğiz. Çözüm üreteceğiz, bu yöndeki önerilerimizi raporlar haline getirip, Genel Merkezimize sunacağız. Elbette, partimizin içinde her kesimden insanlarımız olacak, zengini olacak, yoksulu olacak, işçisi olacak, memuru olacak, esnafı olacak, çiftçisi olacak ama, kimse kimseden üstün olmayacak. Hepimiz partimizin eşit haklara sahip üyeleri olarak siyaset mücadelesinde yerimizi alacağız, hepimizin tek amacı halkımıza hizmet olacak.

SORU : Adaylığınız parti teşkilatlarında ve tabanda nasıl karşılanıyor? Kongrede şansınızı nasıl görüyorsunuz ?

CEVAP : Taban hareketine gönül vermiş CHP'li kadınlarla birlikte yola çıktık. Gittiğimiz her yerde büyük ilgi ve coşkuyla karşılanıyoruz. Ereğli İlçe Teşkilatımızı ve Kadın Kollarını ziyarete gittik. Büyük bir teveccüh ve coşkuyla karşılandık. İlçe Başkanımıza, Kadın Kolları Başkanımıza ve üyelerimize teşekkür ediyorum. Ziyaretlerimiz devam ediyor. Taban hareketi büyük ilgiyle ve olumlu karşılanıyor.

Kongrede kararı delegelerimiz verecek. Mevcut İl Kadın Kolları Başkanımız Sayın Merve Kır'ın icraatlarını, partimize olan katkısını beğenenler varsa oylarını ona versinler. Biz, ekip halinde, partimiz ve halkımız için çok daha aktif çalışmalar yapacağımıza, partimizi çok daha ileriye taşıyacağımıza, projeler üretip, Zonguldak politikasında CHP Kadın Kolları'nın en etkili şekilde yer almasını sağlayacağımıza söz vererek yola çıktık. Delegelerimizin kimsenin etkisi altında kalmadan, özgür iradeleri ile partimizin geleceğini düşünerek karar vereceğine inanıyoruz.

Ancak, sonuç ne olursa olsun, bizim mücadelemiz sadece bir kongre mücadelesi değildir. Taban hareketi yükselerek devam edecektir.Bizler, taban hareketi olarak her koşulda partimize ve halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.

SORU : Kongrede seçimi kazandığınız takdirde neler yapmayı düşünüyorsunuz, yönetiminizde kimler var, çalışma yöntemleriniz nasıl olacak?

CEVAP : Yönetim listemizde CHP'ye büyük emekler vermiş, ancak daha önce parti yönetimlerinde yer almamış yeni yüzler var. Her biri CHP'ye ve sosyal demokrasile gönülden bağlı, halkımızın dertlerini anlayabilen, halkımızın dertleri ile dertlenebilen isimler.

Kongreyi kazandığımız takdirde, köy programları, mahalle programları başta olmak üzere birçok projemiz olacak. Bunları somut hale getirip, il başkanlığımız, milletvekillerimiz ve genel merkezimiz ile paylaşacağız.

Mutlaka bir AR-GE birimi kuracağız. Bu birim, uzman arkadaşlarımızdan oluşacak, halkımızın beklentileri, isyasi gelişmeler ve benzeri pek çok konu başlığı tespit edilerek, gündemdeki gelişmeler takip edilerek araştırmalar yapıp, bu araştırmaların sonuçlarına göre proje ve politikalar geliştireceğiz.

Köy temilcilerimiz, mahalle temsilcilerimiz olacak.

Sosyo-kültürel çalışmalar, etkinlikler düzenleyeceğiz. CHP Kadın Kolları, hemen her konuda Zonguldak halkının sesi haline gelecek.

SORU : CHP Taban Hareketi ve kongre sürecine ilişkin son olarak neler söylemek istersiniz?

CEVAP : Taban hareketi kesinlikle, parti içinde kavga, çekişme, ayrışma hareketi değil, aksine partimizin aslına dönmesini sağlamak üzere, birlik ve bütünlüğü sağlamak üzere oluşmuş bir harekettir. CHP, halkın partisidir, dolayısı ile bir nevi "seçkinler egemenliği" partisi değildir. Üzülerek belirtelim ki, kamuoyunda böyle bir izlenim vardır. Bu izlenimi ortadan kaldırmak, CHP'de yönetimlerin üyelerimizin talebi doğrultusunda oluşmasını sağlamak üzere kendiliğinden başlayan bu harekete, her kademedeki yöneticilerimizin destek vermesini bekliyoruz. CHP'yi yerelde ve genelde iktidarı taşımanın yolu budur.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemleri de aslında bu yöndedir.

7 Mart 2020 tarihinde yapılacak olan CHP İl Kadın Kolları Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum, delegelerimizin özgür iradesi ile demokratik bir kongre olacağına inanıyorum. Sonucun partimiz ve halkımızın için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

( Röportaj : Erhan ÇAKMAK)

Editör: Haber Merkezi