24 Haziran seçim sonuçlarını değerlendiren MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, “İnşallah büyük Türkiye'nin önündeki bu duvar sağ salim geçilmiş oldu. Yarınlarımızın daha müreffeh olacağına inanıyoruz. İşadamları olarak müteşebbisler olarak yarınlarımıza daha güvenle bakıyoruz. İstikrarın devam etmesinden dolayı da açıkçası mutluyuz ve milletimize teşekkür ediyoruz”

MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, 24 Haziran seçim sonuçlarını değerlendirdi.

24 Haziran’da halkın istikrara oy verdiğini ve MÜSİAD olarak seçim sonuçlarından memnun olduklarını belirten Salih Yılmaz şunları söyledi: 

“Öncelikle 24 Haziran seçimlerini kazanan Cumhurbaşkanımız yeni başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tebrik ediyorum. Meclisteki seçilen vekiller de tebrik ediyorum. Açıkçası bu seçime vatandaş olarak iş adamları olarak sivil toplum kuruluşları olarak milletimizin halkımızın sağduyulu yaklaşarak doğruyu seçeceğini inanıyorduk. Yalnız endişeli bekleyişimiz de yok değildi. Elhamdülillah ülkemiz, milletimiz vatandaşımız güçlü Türkiye'den yana oyunu kullandı. İstikrarın devam etmesinden yola oyunu kullandı ve dolayısıyla bu seçimlerimizin milletimiz için şehrimiz için ülkemiz için memleketimiz için İslam alemi için İslam aleminde de endişeli bir bekleyiş işi vardı. Yani ülkemizdeki yapılan bu seçilme sadece şehrimizde memleketimizi ülkemizde ilgilendirmez tüm İslam alemine ilgilendiren önemli bir seçimdi, Bir duraktı bir badireydi. İnşallah büyük Türkiye'nin önündeki bu duvak Sağ Salim geçilmiş oldu. Yarınlarımızın daha müreffeh olacağına inanıyoruz. İşadamları olarak müteşebbisler olarak yarın yarınlarımıza daha güvende bakıyoruz. İstikrarın devam etmesinden dolayı da açıkçası mutluyuz ve milletimize teşekkür ediyoruz”

ZONGULDAK’IN PROJELERİ HIZ KAZANACAK, YARINLARIMIZ DAHA GÜZEL OLACAK

Zonguldak’ın projelerini hız kazanacağını belirten MÜSİAD Şube Başkanı Salih Yılmaz, “AK Parti milletini düşünen, Devleti'ni düşünen ülkeyi ve İslam alemini düşünen görüşle hayata ve olaylara bakan gidişat çiziyor, portre çiziyor. Seçim sonucunda zaman çok bir şey değişir mi Evet muhakkak ki değişecek Çünkü vekilimiz değişti. Bu manada Zonguldak’ın projeleri hız kazanacak ama AK Parti dün de hizmet veriyordu doğrusunu isterseniz ve baktığımız zaman. Zonguldak’a olduğu gibi bugünde, yarında hizmet verecek. Devletimiz bu hizmetleri veriyor Yalnız bizim İhsan olarak vatandaşımız olarak halk olarak isteklerimiz de biraz bizde eksiklik var. Zonguldak değer veriyor. Diye böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Sadece bizler Zonguldak yetişip bir sürü olsun sivil toplum kuruluşları olsun milletvekilleri olsun bu manada Zonguldak'a getirmek istediğiniz şeyler de biraz daha zafiyeti biz olduğunu düşünüyorum yani bir ihtimal bilirsek inanıyorum ki devlet buraya zaten bir şey getirmek istiyor. Filyos projesi Bölgemiz için çok önemli projedir. Bu proje sadece Zonguldak genişleyecek kalkınacak değil bölgemizde kalkındıracak bir projedir. Mega endüstri bölgesi zaten kurulacaktır. Dolayısıyla inşallah yarınlarımız çok daha güzel olacaktır.” dedi

AK PARTİ’NİN 16 YILDIR YAPTIĞI HİZMETLER SAYMAKTLA BİTMEZ

AK Parti’ni 16 yılda yaptığı hizmetlerin saymakla bitmeyeceğini belirten Salih yılmaz, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Yani hem müteşebbislerimiz için güzel olacak hem de Zonguldak halkımız için ve milletimiz için güzel olacaktır. Biz ümitle bakıyoruz. Gerçekten bu seçim Sonucundan memnun kaldığımızı İfade etmek istiyoruz. Seçim arifesinde bizim MÜSİAD olarak meselemiz memleket meselesi olsun diye bir sloganımız vardı. Memleketi düşünürsek her şeyi aşmış olacağız. Hatta muhalefetimizin de bu noktada hareket etmesini gerçekten arzu ediyoruz. Muhalefetin seçim döneminde izledik. Bir tane proje söylemez mi insan? Tabi hükümetin eksikleri yok mudur illaki vardır. Bir anektodu mu sizinle paylaşmak istiyorum isim vermek istemiyorum. Geçen sporcu arkadaşımla görüştüm de bana şöyle bir ifade kullandı ben dedi 150 kuş yaptım bir tanesi de başarısız oldum bırakında biterse başarısız olayım, yani hepsinde başarılı olacak diye bir kaide yok. Şimdi hükümetin 16 yıldır yaptığı projeleri gerçekten ne vatandaş saymakla bitirebiliyor ne de hükümet saymakla bitirebiliyor. Ve dolayısıyla ben muhalefetin şöyle olmasını gerçekten arzu ediyorum. Hükümetin eksik yönlerini bulup ortaya koyup yani öyle değil de böyle yapsaydık daha güzel olurdu, yani müspet yönden yaklaşırsa şehrimiz kazanacak, memleketimiz kazanacak ve ülkemiz kazanacaktır. Dolayısı muhalefet bu anlamda önemli ama doğru yapılan için yanlış diyorsa ve yanlışa doğru diyorsa o zaman bir şeyler karışıyor demektir. Bu manada hem hükümet olarak hem muhalefet olarak memleket meselesini gündeme dememiz lazım, derdimizin memleket olması lazım diye düşünüyoruz açıkçası. Muharrem İnce’nin çıkıp yaptığı basın açıklamasında net olarak yenilmişsek yenmişsindir ifadesi gerçekten güzel bir ifadedir. Kendilerini bu manada tebrik ediyorum. Biz böyle olmalıyız, biz doğruyu söylemekten korkmamalıyız, biz dürüst davranmalıyız.  Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başarısı dürüst olmasından kaynaklanmaktadır. Millete bu güveni vermesidir ve o yüzden Recep Tayyip Erdoğan kaç seçime girse mağlup olmuyor ve yenilmez de bu güveni verdi süreci. Dolayısıyla milletimiz ona güveniyor ve güvendiği için de 15 Temmuz’un arkasında durdu bu seçimde de arkasında durdu, ömrü vefa ederse emin ol yanımda duracaktır. Ama biz millet olarak her zaman için dürüstlükten ve doğruluktan yana olmalıyız.”

MHP VE BBP’Yİ TEBRİK EDİYORUM. SP, BU SEÇİMDEN KENDİSİNE BİR DERS ÇIKARMALIDIR

Cumhur ittifakında yer alan MHP ve BBP’yi tebrik etiğini ve SP’nin ise bu seçimlerden kendisine bir ders çıkarması gerektiğini belirten MÜSİAD Şube Başkanı Salih Yılmaz, şunları kaydetti:

“Ben buradan milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi’ni de tebrik ediyorum. Gönül isterdi ki Saadet Partisi de cuma ittifakında yer alsaydı. Çünkü hadiseye şöyle bakıyoruz, ülke mazideki yokluklarından kurtulmaya çalışıyor, yani sömürgeden kurtulmaya çalışıyor, dış güçlerin esaretinden kurtulmaya çalışıyor bu hengamede bu seçim bir eşikte açıkçası bu manada Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanı Sayın Devlet Bahçeli bunu gördü ve ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Televizyonda da izledim hiçbir beklentisi olmadan bu hükümete destek vereceğini beyan ettiler dolayısıyla bir idealleri vardı. Menfaat peşinde değillerdi dertleri memlekette dertleri ülkeyi de bu mal anlamda Milliyetçi Hareket Partisi ne, camiasına, Milletvekillerine ve genel başkana teşekkür ediyorum. Aynı şekilde büyük birlik partisine de teşekkür ediyoruz. Gönül isterdi ki Saadet Partisi’de keşke doğru adreste yer alsaydı, gönül onu da istedi ama inşallah onlarda bu seçim sonuçlarından ders çıkarmış olurlar. Dolayısıyla biz memleketin yanında olmalıyız, memleket menfaatlerini yanında olmalıyız”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi