İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı ve eski Vali Yavuz Erkmen, 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerinde aday olmayacağını iyi adayların çıkacağını ve iddialı olduklarını belirtti.

Erkmen yaptığı açıklamada, yerel seçimlerde aday olmayacağını belirterek şunları söyledi;

“ADAY DEĞİLİM..

 “Diğer partilerden Cumhuriyet Halk Partisi kısmen adaylarını açıkladı. Biz de yılbaşına kadar bir takvim açıklanacaktır. Biz bu takvim açıklanmadan önce kendi hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bir takım görüşmelerde bulunuyoruz. Belediye Başkanlığı adaylığı için, belediye meclis üyeliği için gelip başvurularını sözlü olarak yapanlar oluyor. Müracaatını alıyoruz konuşuyoruz. Partimiz tarafından da yılbaşına kadar açıklanacak olan çerçeve içerisinde bunlar değerlendirilecek. Yüksek Seçim Kurulu geçtiğimiz hafta içerisine bir karar aldı gibi partilerde görev alan kişilerin gerekse kamuda görevli olan kişilerin 1 Aralık tarihi itibariyle görevlerinden ayrılmalarını istedi. Biz de yeni güne çimler oluşurken gerek başkan, gerek yönetim kurulu üyesi olarak görev alan arkadaşlarımızın aday olmayacakları yolunda bir prensip kararı alındı. Bu nedenle ben de aday olmayacağım.”

“PARTİMİZE BAŞVURU YAPANLAR VAR”

“Bize gelip şu anda müracaat eden arkadaşlarımız var. Bizim de bir takım kafamızda düşünceler var. Bunlar doğrultusunda da gidip görüşmeler yapıyoruz. İlçeleri geziyorum. Biz şu anda teşkilatlarımızı tamamladık. Başkanları atadık yönetimlerini oluşturduk. Artık yavaş yavaş saha çalışmalarına başlıyoruz. Bir taraftan İyi Parti'yi tanıtıp politikalarını insanlara anlatıp, Bir yandan da gittiğimiz yerlerde o bölgenin sevilen sayılan insanlarını tespit etmeye çalışıyoruz.”

BAŞVURU YAPANLAR ARASINDA SECAATTİN GONCA YOK!!!

“Kamu oyunda ki söylentilere de açıklık getiren Erkmen; “2019 yerel seçimleri için başvurular devam ederken Secaattin Gonca herhangi bir başvuru yapmamıştır. Bizim de kendisine bir teklifimiz olmamıştır. Kendisinin de bize şu ana kadar bir isteği olmamıştır.”

İYİ ADAYLAR İLE İDDİALIYIZ

“Zonguldak’ta ilçelerde her yerde aday çıkartacağız. Çıkartacağımız adaylar da o bölgede en çok oyu alan arkadaşlarımız olacaktır. Biz merkez dahil infak bir beldemizde her yerde iddialı olacağımızı söylüyoruz. Bunun sonuçları açıklandığında herkes görecektir. Şu anda İyi Parti ülkenin geldiği noktada sıkıntılı ortamında bu kadar olumsuz koşullara rağmen insanımızın artık mevcut iktidarı desteklemeyeceğini ve bu mevcut iktidardan da desteğini çeken şuan %20 yakın bir kararsız kitlenin olduğu ifade ediliyor. Bunların da biz iktidar olarak alternatif gördüğü geri İYİ Parti'ye geleceklerini düşünüyoruz. Ve bu yöndeki hareketlerini izliyoruz.”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi