AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar parti binasında Gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Zonguldak’ta dört gün boyunca yağan kar yağışından kaynaklı meydana gelen sorunların çözümü noktasından dersler çıkardıklarını belirten Uçar, İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen’in yaptığı açıklamalara da cevaben, “Zonguldak’ta en son konuşacak kişi Yavuz Erkmen’dir. Kendisini ne muhattap nede ciddiye alıyoruz.” İfadelerine yer verdi. 

Barajdaki jeneratör sorunu konusunda da bakanlık nezdinde temaslarda bulunduklarını söyleyen Uçar konuşmasında, “Filyos Projesi özellikle doğalgazın karaya çıkarıldığı ve dağıtımının olacağı bir yer. Hem kara hem hava hemde tren yoluyla çeşitlilik gösteriyor. Bu anlamda da hem Cumhurbaşkanımız hemde Ulaştırma Bakanımız süreci yakından takip ediyor. Bildiğiniz gibi Zonguldak-Filyos yolu ikinci etap çalışmaları kapsamında ivedikle iyileştirme sürecine girecektir. Sadece Kilimli-Zonguldak yolu değil Saltukova yolunda da çalışmamız başlayacak. O yollar hızlı ve elzem bir şekilde hayata geçirilecek. Biz, Filyos projesine hayat verecek bu yolların ehemmiyetini çok iyi bilmekteyiz. 

KAR YAĞIŞINDAN KAYNAKLI SORUNLARDAN DERS ÇIKARILMIŞTIR

Kar yağışı nedeniyle bir takım sıkıntılar oldu. Milletvekili arkadaşım Ahmet beyle birlikte özellikle Enerji Bakanımıza kadar giderek bölgemizdeki sıkıntıları söyledik. Hatta o süreçte muhattap firmanın yetkilileri Zonguldak’a kadar gelerek Sayın Valimizle birlikte bir toplantı gerçekleştirdiler. Sorunun çözümü anlamında hem eleman hemde makine anlamında çevre illerden destekte yapılarak acile çözüm üretildi. Dört gün süren elektrik kesintisi ve yollarla ilgili olan sorunlar norma bir süreç değil, olağanüstü bir süreçti. Doğal afetlerden kaynaklanan bir takım sıkıntıları siyasi malzeme yaparak muhalefet etmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Bu olağanüstü bir durumdur. Sadece Zonguldak ilinde Karadeniz bölgesindeki illerde meydana gelen sıkıntıların giderilmesi anlamında çalışmaların olduğunu gördük. 

BARAJDAKİ SORUN İVEDİLİKLE ÇÖZÜLECEK

Barajdaki jeneratör sorunu sadece bir belediyeyi ilgilendiren bir sorun değildir. Zonguldak Belediyesi kendi cebinden de alacak diye bir şey yoktur. Daha önce alınmamış. Bu sıkıntı olduktan sonra gündeme geldi. Daha önceden bu tedbirlerin alınması lazımdı. Zonguldak belediye Başkanımız iki tane jeneratör alarak bu sorunu çözdü. Yetkililerde bu anlamda ders aldılar diye düşünüyorum. Bu sıkıntıların bir daha yaşanmaması adına herkesin gerekli dersleri aldığını düşünüyorum. 

YAVUZ ERKMEN’İ CİDDİYE ALMIYORUZ!

Yavuz Erkmen şimdi Zonguldak’ta en son konuşacak kişilerden birisidir. Mevcut iktidardayken ilimizde Valilik yapmış birisinin başka bir yerden aday adayı oluyor. Sonra gidiyor başka yere geçip il başkanlığı yapıyor. Siyaseten bize akıl verecek kapasitede biri değil.  Kendisi Valilik yaptığı dönemde de çok iyi bilir ki, AK parti dört milletvekilliğini zorlamıştı. Bunları çok iyi biliyor. Sadece ülkemiz değil tüm dünya pandemi sürecinden geçiyor. Böyle zorlu süreçte siyaset devşirmeye çalışmak ve bundan rant çıkarmaya çalışmak doğru değildir. Sayın Erkmen, Zonguldak’ta aday gösterilmezse başka ile gider oradan aday olur. O yüzden bu açıklamaları çok dikkate almıyoruz. Muhatapta almıyoruz. Ciddiye de almıyoruz.”(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi