CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüşerek, Zonguldak’ın güncel sorunlarını ve çözüm önerilerini anlattı.

Zonguldak’ta istihdam sağlanması için gemi söküm tesisi yerine, TTK’nın norm kadro eksikliğinin giderilmesi gerektiğini anlatan Deniz Yavuzyılmaz, bu şekilde kaçak ocaklarda çalışmak zorunda kalan gençlerin TTK’da yasal zeminde çalışabileceğini söyledi.

Deniz Yavuzyılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a, Kozlu sahilindeki tıbbi atık tehlikesini ve kanalizasyon sorununu fotoğrafları ile birlikte paylaştı.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz konuyla ilgili açıklamasında, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a yazılı soru önergesini elden teslim ettiğini belirterek şunları söyledi :

“ Konuyla ilgili Yazılı Soru Önergemi ve bu tıbbi atıkların imha edilmek yerine evsel çöp alanına atılmasında sorumluluğu olan kurum, kuruluş ve yetkililerin tespit edilmesine dair TBMM Araştırma Önergemizi elden teslim ettim.

Lavuar Alanı'nın altında bulunan geniş alanın halkımızın kullanımına açılabileceğine ilişkin daha önce basına açıkladığım projeyle ilgili kendisini bilgilendirdim.

Alaplı, Kandilli, Gümeli Belediyelerimizin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sorumluluğundaki taleplerine ilişkin görüşmelerde bulundum.

Konuların takipçisi olarak sizlerle paylaşmayı sürdüreceğim.”

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi