Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ı ziyaretini değerlendirdi.

Ziyarette Orta Kapuz-Tersane bölgesindeki Üst geçit eksikliğinden, Üzülmez Deresinin ıslahı çalışmasına, Fevkani Köprüsü’nün geleceğinden, Lavuar Alanı Projesine dek pek çok konuda görüşmeler yapıldığını belirten Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, şunları söyledi: “Zonguldak Belediye Başkanı Sayın Selim Alan'ı makamında ziyaret ederek, Zonguldak'ın gündemindeki birçok sorun ve çözüm önerisi üzerinde görüş alışverişinde bulunduk.

Belediye de toplam kalite yönetiminin hayata geçmesi, ortak akılla kararların alınması, vizyon strateji planlarının oluşturulması konularında hem fikir olduk.Belediyenin sorumluluğunda bulunan, 'Orta kapuz-tersane' bölgesine, acil olarak bir demiryolu üst geçitinin konulması gerektiğini vurguladım. Buraya konulacak örnek bir demiryolu çelik üst geçit projesini çizdirdiğimizi ve belediyeye aktaracağımızı ifade ettim. Dere ıslahının etaplar halinde nasıl yapılması gerektiği konusundaki görüşlerimiz örtüştü.Fevkani köprüsünün yıkılıp yıkılmaması konusunda ise net bir görüş ayrılığımız var. Milletvekili seçildiğimin ertesinde ilk olarak açıkladığım proje olan: Lavuar alanının altındaki bölgenin sosyal yaşam alanına dönüştürülmesi projesiyle (müze, gezi alanı, park yeri, sergi, konser, aynı zamanda sığınak), benzer bir yaklaşımın olduğunu gördüm. Bu alan mutlaka turistik bir çekim noktası haline getirilebilir.Mithatpaşa Tünellerinin tamamlanmasının çarşıdaki trafik yoğunluğunu azaltması bakımından çok kritik önemde olduğu konusunda hem fikiriz.Asfalt konusunda İl Özel İdaresinin sürece doğrudan, sorumluluk alarak katılmasının aciliyetini, kısa yaz döneminin hızla geçtiğini ifade ettim. Sayın Alan'ın yaptığı avan proje sunumu ve değerlendirmelerimizle toplantımızı tamamladık. Zonguldak'ın gelişimine katkı sağlamak için ilerleyen günlerde tekrar bir araya geleceğiz” dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi