Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, KARDEMİR Yönetim Kurulundaki bürokratların, 2021 yılında aldıkları aylık maaşları ifşa etmesinin üzerine, İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından, aynı başlıkla servis edilen “Milletvekili Yavuzyılmaz’ın iddiaları asılsız çıktı” haberleri üzerine açıklamada bulundu.

Yavuzyılmaz, “Dayanağımız KARDEMİR Genel Kurul Toplantı Tutanaklarıdır” diyerek resmi belgeleri paylaşırken, şöyle konuştu:

“KARDEMİR Yönetim Kurulundaki AK Partili bürokratların 2021 yılı aylık maaşlarını tespit etmiş bulunmaktayız. Buna göre Alparslan Bayraktar'ın kendisine, KARDEMİR 2021 yılı Genel Kurul toplantı tutanaklarına göre; KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı olarak aylık 39.423 TL, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcılığı görevinden 27.717 TL ve Kardökmak Yönetim Kurulu Başkanı huzur hakkı olarak ta 10.000TL (birkaç gün önceye kadar) olmak üzere, toplam: 77.140 TL ücret ödeniyordu.

Bu durumun resmi belgelere dayanarak anlaşılmasından sonra KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar’ın şirketten ve bağlı ortaklıklarındaki görevlerinden hiçbir ücret almadığı” haberi aynı başlık ile servis ettiriliyor. 

O halde Alparslan Bayraktar’a soruyorum; madem ücret almadığınızı iddia ediyorsunuz, neden bir Bakan Yardımcısı olarak özel bir şirketin yönetim kurulundasınız? Sizce bu etik mi? Hamaset yapmadan buyurun vatandaşa anlatın”

Editör: Haber Merkezi