Seval Çetin’in sunduğu Ana Haber Bülteni’ne Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz canlı telefon bağlantı ile katıldı.

Yavuzyılmaz, TTK’de yapılan dezenfeksiyon işlemlerinin yeterli olmadığını belirterek yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

GİRİŞ ÇIKIŞLARDA İŞÇİLERİN ATEŞLERİ ÖLÇÜLMELİ 

‘’Corona virüsü sebebiyle ithalat ve ihracat sınırlandırıldı. TTK’nın da daha çok çalışıp üretim yapması gerekiyor. Hem madenler hemde madenlerde çalışan personeller çok sağlıklı bir şekilde çalışmalı. Corona virüsü özellikle insanların bir arada bulunduğu ortamlarda hızlı şekilde yayılıyor. Madencilerde aynı ortamda çalışıyor, dinleniyorlar ve hazırlanıyor. Bu yüzden çok iyi tedbirler almalıdır. Bir işçi virüsü kaparsa diğer işçilerine yaymasıda an meselesi. İşçiler Zonguldak’ın farklı ilçe ve beldelerinden geliyorlar. İşçiler dışarıda virüsü kaptığını hissettiği zaman şikayetleri başladığında söylemezse madencilerimizde bu virüs yayılır. Bunu önlem amacıyla yüksek ateşin teşhis edilmesi mümkün. Maden ocağına giriş çıkış yapılırken ateşlerinin ölçülmesi mümkün. Aksi takdirde bir işçide bir vatandaş da virüsün bulunması diğerlerine bulaşmasına da sebeb olur. Benim söylediğim anlamada bir tedbir yok. Dezenfeksiyon işlemleri yapıyor. Fakat bunlar yeterli değil. İşçilerinde kontrolleri sağlanması gerekiyor. Hızlıca karar alınarak uygulamaya geçilmelidir.

MECLİS'DE FALİYETLERE ARA VERİLEBİLİR

Bireysel tedbirler maksimum derecede. Ellerimizin hijyenine devam ediyoruz. Meclis personelide azaltılmış durumda. Meclis faliyetlerinde kısa bir ara söz konusu olabilir. Olabildiğince evde kalmalıyız. Kişisel temizliğe dikkat edelim. Gerekmedikçe toplu taşıma kullanmayalım.'' dedi.

Editör: Haber Merkezi