CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz 1974 yılında ilk olarak ihaleye çıkan ancak aradan geçen 44 yıla rağmen bir türlü tamamlanamayan Mithatpaşa Tünellerini yerinde inceleyerek projenin tamamlanma aşamasıyla ilgili bilgiler aldı.

Son olarak ODF Yılmazlar firması ve onun alt yüklenicisi  Enez inşaat firmasının, yaklaşık bir buçuk ay öncesine kadar Ortalama 170 işçi ile çalıştığı inşaatta, Bağlık - Kapuz arasındaki 300 metrelik uzunluğunda ki iki tünelin açıldığı, Bağlık - 2. Makas arasında yapılan iki tünelin ise iki taraftan 750-800 metrelik kısımlarının açılmadığı, firmaların ödenek yetersizliği gibi nedenlerle yaklaşık 1,5 ay önce çalışmayı askıya aldığını bilgisini aldı. 

Kışın koşullarında ayda 40 metre, normal koşullarda ise maksimum 70/80 metre mesafe katedilebilen projenin iyi bir çalışma ve  devletimizin kaynaklarının doğru yerlere aktarılması ile bugünden itibaren en az bir yıl içinde tamamlanabileceğinin altını çizdi. 

Konuyu Vali Bey’le yapacağı görüşmede de gündeme getireceğini ifade eden Yavuzyılmaz, bir devlet yatırımı olan tünel inşaatının en kısa sürede tamamlanmasının Zonguldak halkı için önemine vurgu yaparak, konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Editör: Haber Merkezi