Yavuzyılmaz; "Yaşam ile ölüm arasına bir bariyer koymak bu kadar zor mu?” 

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak-Ereğli karayolu üzerinde yer alan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi giriş kavşağı hizasındaki 20 metrelik kayaç uçuruma teğet geçen yolun koruyucu bariyerlerinin konulmamış olması ile ilgili, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bir dilekçe sundu. 

Yavuzyılmaz dilekçesinde Karayolları Trafik Kanunu Maddeleri gereği, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün, ilgili bölgede yol kenarı koruyucu bariyerleri koymasının zaruri olduğuna dikkat çekti. Yavuzyılmaz ayrıca ilgili bölgede bariyerlerin koyulmadığı takdirde insanların can güvenliklerinin sağlanamayacağına vurgu yaptı.

Yavuzyılmaz bölgeki incelemelerin ardından yaptığı değerlendirmesinde, yaklaşık 30 yıldır süren Zonguldak-Ereğli yolu inşaatının tamamlanmamasının pek çok trafik ve can güvenliği zaafiyetini de beraberinde getirdiğinin altını çizdi ve "Yaşam ile ölüm arasına bir bariyer koymak bu kadar zor mu?" diye sordu.

Yavuzyılmaz geçtiğimiz günlerde yine Karayolları Genel Müdürlüğüne, Zonguldak - Devrek yolu üzerinde ki risk bölgelerinde yetersiz olan koruyucu bariyer ve güvenlik tedbirleri konusunda uyarıda bulunmuş ve bu eksikliklerin giderilmesiyle ilgili olarak yetkilileri göreve çağırmıştı. 

Yavuzyılmaz’ın Karayollarına sunduğu dilekçe şu şekilde :

"T.C

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

Konu: Zonguklak-Ereğli karayolu üzerinde, Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi giriş kavşağı hizasındaki, 20 metrelik kayaç uçuruma teğet geçen yoldaki bariyerlerin konmamış olması, kaza riski yüksek yollar.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu Madde 1'de belirtildiği üzere:

Karayolları Trafik Kanununun amacı, karayollarında, can vc mal güvenliği yönünden trafik düzenini sağlamak ve güvenliğini ilgilendiren tüm konularda alınacak önlemleri belirlemektir.

Madde 7'de ise Karayolları Genel Müdürlüğünün görev ve yetkileri tanımlanmıştır:

  1. a) Yapım ve bakımdan sorumlu olduğu karayollarında can ve mal güvenliği yönünden gerekli düzenleme ve işaretlemeleri yaparak önlemleri almak ve aldırmak.
  2. b) Tüm karakollarındaki işaretleme standartlarını tespit etmek, yayınlamak ve kontrol etmek.
  3. c) (Mülga: 17/10/1996-4199/47 md.)
  4. d) Trafik ve araç tekniğine ait görüş bildirmek, karayolu güvenliğini ilgilendiren konulardaki projeleri incelemek ve onaylamak,
  5. e) Yapım ve bakımından sorumlu olduğu karayollarında. İçişleri Bakanlığı'nın uygun görüşü alınmak suretiyle, yönetmelikte belirlenen hız sınırlarının üstünde veya altında hız sınırları belirlemek ve işaretlemek.

f) Trafik kazalarının oluş nedenlerine göre verileri hazırlamak ve karayollarında, gerekli önleyici teknik tedbirleri almak veya aldırmak,

g) Yapım ve bakımından sorumlu olduğu karayollarında trafik güvenliğini ilgilendiren kavşak, durak ycı i. aydınlatma, yol dışı park yerleri ve benzeri tesisleri yapmak, yaptırmak veya diğer kuruluşlarca hazırlanan projeleri tetkik ve uygun olanları tasdik etmek.

h) Yetkili birimlerce veya trafik zabıtasınca tespit edilen trafik kaza analizi sonucu, altyapı ve yolun fiziki yapısı ile işaretlemeye dayalı kaza sebepleri göz önünde bulundurularak önerilen gerekli önlemleri almak veya aldırmak.

Yukarıda belirtilen Karayolları Genel Müdürlüğü'nün (KGM) görev ve sorumlulukları ışığında;

KGM, Zonguldak-Ereğii karayolunun geliş-gidiş istikametinde bulunan, yaklaşık 30 yıldır bir türlü tamamlanamayan yol inşaat çalışmalarını ihale yoluyla müteahhit firmalara yaptırmaktadır. Ancak bu yol inşaatlarının iş takip/kontrol noktalarında bazı zafiyetler ortaya çıkmaktadır.

Zonguldak-Ereğli arasındaki yol inşaatları zaman zaman ödeneksizlik nedeniyle durmakta veya başkaca nedenlerle müteahhit firmalar tarafından iş bırakılması sebebiyle sekteye uğramaktadır. Çeşitli nedenlerle çalışmaları aniden duran veya durdurulan yapım aşamasındaki yol inşaatları tamamlanmadığı ve gerekli güvenlik tedbirleri alınmadığı halde. KGM tarafından bu yollar şehir içi ve şehirler arası araç trafiğine açık bırakılmaktadır. Bu durum, bu karayollarını kullanan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmakta, ölümlü trafik kazalarına zemin oluşturmaktadır.

Yol inşaatının devam etmesi gerekirken, çeşitli nedenlerle inşaatı durmuş bir karayolunu, hem trafiğe açık tutup, hem de güvenlik tedbirlerini almak için yol inşaatının tamamlanmasını beklemek demek, araç sürücülerinin ve yolcularının hayatını hiçe saymak demektir. Zira bu bölgedeki yol inşaatlarının uzun yıllardır tamamlanamadığı ortadadır.

Zonguldak-Ereğli karayolu. Zonguldak’m yağışlı, sisli, zorlu hava koşullarına sahip ikliminin içinde bulunan, ormanların arasından geçen, kayaç uçurumların güzergahını kilometrelerce takip eden, KGM'nin almadığı güvenlik önlemleri nedeniyle daha da tehlikeli hale gelen bir yoldur.

Bu doğrultuda. 02 Eylül 2018 tarihinde güncel olarak karayolu sahasında yaptığım incelemeler neticesinde.

• Zonguldak-Ereğli karayolu üzerinde, Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi giriş kavşağı hizasındaki 20 metrelik kayaç uçuruma teğet geçen yolun, bariyerlerinin konmamış olduğu tespit edilmiştir.

Bu bariyersiz yolun yanından teğet geçtiği uçurumun kenarlarında araç kullanmaya mecbur bırakılan vatandaşlarımız için kazalara davetiye çıkarılmaktadır. Yaşam ile ölüm arasına bir bariyer koymak bu kadar zor olmamalıdır.

Bu güne kadar bu yollarda gerekli önlemlerin alınmaması kazalarında birçok vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Ayrıca bu yolda yeterli aydınlatma da bulunmadığı için, özellikle gece saatleri, yağmur ve sisli hava koşulları da dikkate alındığında kaza riskleri daha da artmaktadır.

Anayasanın ve trafik kanununun Karayolları Genel Müdürlüğü'ne verdiği görev ve yüklediği sorumluluklara dayanarak; söz konusu karayolundaki bariyer eksikliklerinin, yeni bir kaza ve can kaybı yaşanmadan kurumunuzca ivedilikle giderilmesini ve bu doğrultuda alacağınız aksiyon planı ve takvimini tarafıma bildirmenizi rica ederim.

Deniz YAVUZYILMAZ

Zonguldak Milletvekili"


Editör: Haber Merkezi