CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’dan şok iddia :

“ Bir küre yüzünden şehit oldular”

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, TBMM KİT Komisyonu’nda 13 askerimizin şehit olduğu helikopter kazasını gündeme getirdi.

Komisyonda,  13 kahraman askerimizin şehit olduğu kazanın sebepleri arasında yüksek gerilim hatlarına takılan ışıldak özellikle uyarı kürelerinin bulunmayışını da gösterildi.

Yavuzyılmaz, Türkiye’de hayati önem taşıyan uyarı kürelerini TEİAŞ Genel Müdür Vekili Orhan Kaldırım’a sordu.

TEİAŞ'tan gelen yazılı yanıtta, 67 bin 600 kilometrelik enerji iletim hattında yaklaşık 100 bin ikaz küresi bulunduğu, ancak 180 bin küreye daha ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın konuyla ilgili iddia ve açıklamaları ulusal basında da geniş yankı oluşturdu. Sözcü Gazetesi haberi birinci sayfadan okurlarına duyururken, Cumhuriyet ve daha pek çok gazete ve internet sitesinde de haber detaylı olarak yayınlanarak, Yavuzyılmaz’ın açıklamalarına yer verildi.

 HYPERLINK "https://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2019/01/10szt13a_ist-izm-ant-ank-trb.jpg"  INCLUDEPICTURE "https://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2019/01/10szt13a_ist-izm-ant-ank-trb.jpg" * MERGEFORMATINET 

2017 yılında Şırnak'ta Cougar tipi helikopter, yüksek gerilim hattına takılarak düşmüş ve aralarında Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın da bulunduğu 13 kahraman asker kazada şehit olmuştu. 

YÜZDE 65 ORANINDA EKSİK

Yavuzyılmaz, SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada, “Takılı olması gereken kürelerin yüzde 65'i eksik durumda. Bu askeri hava trafiğinin yanında, sivil hava trafiğini de olumsuz etkileyen, kaza ve can kaybı riskini arttıran bir durum. Pilotlara yüksek gerilim kablo hattı uyarısını gösteren yeni kürelerin henüz ARGE aşamasında olduğunu da öğreniyoruz. Kazalara tekrar sebebiyet vermemek için derhal bu eksiklik giderilmeli'' dedi.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi