Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz beraberinde CHP Zonguldak İl Başkan Vekili Hakkı Güney ile birlikte Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı'yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Zonguldak'ın kentleşme şeklinin genel olarak Zonguldak'ın asayişi sağlama ve trafik güvenliği ile ilgili oluşturduğu yapısal risklerden bahsedilirken, kentin yeniden organize edilmesi gerekilen bölgeleri hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

Emniyetin insansız hava araçları ile tepeden çekimlerini yaptığı 19 mahalle ve kent merkezi görüntüleri üzerinden incelemeler yapan Yavuzyılmaz ve Turanlı ayrıca Uğur Mumcu Kavşağı'nın hangi projelerle desteklenerek şehir için daha olumlu etkiler yaratılabileceğini konuştular. Turanlı şehrin kısa vadede çözülmesi gereken sorunlarına dikkat çekerken, Zonguldak'ta çok uzun yıllardır sorunların ertelenerek biriktiğini ve şehrin böylesi bir hale büründüğünü düşündüğünü belirtti. Yavuzyılmaz'da şehrin öncelikli sorunlarının çözümü için Zonguldak Acil Kalkınma Kurulu kurulması gerektiğini; Vali, Emniyet Müdürü, Belediye Başkanları, TTK Genel Müdürü ve Milletvekilleri ile oluşturulacak böyle bir kurulun hızlı, etkin ve çözüm odaklı irade gösterebileceğini söyledi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından Yavuzyılmaz ve Güney Emniyet Müdürü Turanlı'ya misafirperverlikleri için teşekkür ederken, Turanlı'da bu nazik ziyaret için duydukları memnuniyeti dile getirdi.


Editör: Haber Merkezi