CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz yaptığı araştırmalara göre; Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Çankırı illerini kapsayan 15. Karayolları Bölge Müdürlüğü (KGM) sorumluluk sahası içinde yaklaşık 1300km acil çelik ve beton bariyer ihtiyacı olduğunu tespit etti.

            Deniz Yavuzyılmaz yaptığı araştırmalar sonucunda şunları söyledi:

      KGM her yıl 100 km bariyer için ihaleye çıkabilmektedir ve bu durum vatandaşlarımızın can ve mal kaybına neden olan bariyer ihtiyacını karşılayamamaktadır.

       Zonguldak Türkiye'de en çok vergi veren illerden biri olduğu halde, KGM ödenek sıkıntısı nedeniyle bölgedeki bariyer eksiklerini giderememektedir.

Bir kez daha anlaşılmaktadır ki,
    Zonguldak İlimiz ödediği vergilerin karşılığı olan orandaki hizmetleri alamamaktadır.   

     Erdemir Demir Çelik A.Ş. devletimize vergisini ödeyen, İlimiz'deki kuruluşlardan bir tanesi olup, çelik bariyerlerin imal edildiği çelik halihazırda burada üretilmektetir.

    Ülkemizdeki tüm belediyeler İller Bankasından kredi kullanarak borçlanmakta ve hizmet üretmek için yaptıkları yatırımları desteklemektedirler.

    Bu belediyelerden biri olan Çaycuma Belediyesi'nde de beton bariyerlerin imal edilebileceği bir beton santrali bulunmaktadır.

    Hem bariyer eksikliklerinin giderilmesi, hem de Zonguldak'ın ödediği vergilerin yine Zonguldak'a hizmet olarak doğrudan dönmesi için, bu kurumlara çelik ve beton bariyer üretimi oranında Erdemir'e vergi muafiyeti, Çaycuma Belediyesi'ne İller Bankası'na olan borç taksidi oranında mahsuplaşma sağlanmalı ve acil olarak eksikliği can ve mal kaybına yol açan bariyerlerin Zonguldak'ta üretimine başlanmalıdır.

    Üretilen bariyerler KGM üzerinden diğer illere de sevk edilerek, Zonguldak bu gibi üretimler için bölgenin merkezi haline dönüştürülebilecektir.

     Karayolları Genel Müdürlüğü, İller Bankası, Erdemir Demir Çelik A.Ş. ve Çaycuma Belediyesi arasında konu ile ilgili protokol yapılması için ve yasal-hukuki süreci değerlendirmek üzere Sayın Valimiz ile konuyu görüşeceğim.

         (HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi