İçişleri Bakanlığının "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması kapsamında Zonguldak’ta bir çok noktada Vali Tutulmaz’ın katılımıyla etkinlik düzenlendi. 

Etkinliğe Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç katıldı. 

İçişleri Bakanlığınca, kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermeye dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması yapıldı. Kadırga Caddesi’nden başlayan ve Gazipaşa Caddesi’ne kadar süren etkinlikte Vali Mustafa Tutulmaz, farkındalık yaratmak adına kırmızı düdükleri çocuklara dağıttı. 

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, “Trafikte kurallara uyulup uyumadığını Şehir içinde toplu taşımaları denetlemek bugün yanında vatandaşların kurallara uyumalarına dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenledik. Denetimlerde vatandaşların kurallara uymadıklarını görüyoruz. Trafik bir eğitim sorunudur. Çocukluktan itibaren trafikle eğitimlerimizi arttırmamız gerekiyor. Bu doğrultuda ilimizde çocuk trafik eğitim alanı son aşamaya geldi. Bu bilinci bu farkındalığı inşallah genişletmiş oluruz” diye konuştu.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi