Trabzon Kültür ve yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Bayrak, pandemi sebebiyle her yıl düzenledikleri yayla şenliğini bu yıl yapamayacaklarını seneye düzenleyeceklerini söyledi.

Pandemi sebebiyle 3 aydır kapalı olan dernek, normalleşme süreci ile birlikte yeniden açıldı.

Dernek üyelerinden Korana virüs'e yakalanan olmamasının sevinci içinde olduklarını belirten Trabzon Kültür ve yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Bayrak, şunları ifade etti:

"Malumunuz sadece Türkiye'miz de değil dünyada bu pandemi süresi hala devam etmekte. Biz de bu vesile ile beraber biliyorsunuz İçişleri bakanlığımız genelge yayınladı; derneklerin faaliyetlerini Ağustos sonuna kadar askıya aldı. Biz de 12 Mart'tan itibaren dernek binamız kapalı kalmıştır bu vesileyle. Ama şimdi yavaş yavaş pandemi sürecinin de biraz normalleşmesi ve devletimizin de bazı çalışmalara esneklik vermesi ile beraber biz de günde böyle bir iki saat gelip burada arkadaşlarla sohbet edip durumu değerlendiriyoruz. Malumunuz e bizim her yıl yapacağımız Karadeniz yayla şenlikleri vardı, 28 Haziran'da ama malumunuz biliyorsunuz Karadeniz şenlikleri çok yakın mesafeli horonlar onandığı için şu anda onu yapmamız mümkün değil. Onun için bu seneki şenliği iptal ettik ve yapmıyoruz. Fakat diğer çalışmalarınız malumunuz şimdi düğün sezonları başladı, işte düğünlere elden geldiği kadar iştirak gidiyoruz. Pandemi kurallarına uymaya çalışıyoruz, sosyal mesafeyi koruyarak, maskemizi takarak bu süreci geçirmeye çalışıyoruz. İnşallah temennimiz bir daha böyle bir sürecin yaşanmaması ve bir an önce bu illetten kurtulmanızdır. Bu şekilde artık normal faaliyetlerimize devam edeceğiz. Dernek üyelerimiz arasında corona virüs vakasına rastlanmamıştır"

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi