Yaklaşık bir hafta önce CHP Merkez İlçe Kongresi'ni değerlendiren Genel Yayın Yönetmenimiz Erhan Çakmak'ın " Bir kongrenin panoraması" başlıklı yazısında öngördüğü tahminler yüzde yüz isabet sağladı.

Anılan yazıda kongrenin iki bayan aday arasında geçeceğini ve Ebru Uzun'a gösterilen büyük desteği hatırlatan Çakmak'ın yazısı olduğu gibi gerçekleşti.

CHP Merkez İlçe Kongresi sonucunda Ebru Uzun 134 oyla başkan seçilirken, ikinci sırada ise 101 oy ile Sevgi Alay yer aldı.

İşte o yazı : 

Başta söylediğimiz gibi görünen o ki, bu seçim Ebru Uzun ile Sevgi Alay arasında geçecek. Şu andaki tabloya göre delegelerin bu yönde eğilim göstermesinin, yani delegelerin iki bayan adayın etrafında toplanmasının, her iki tarafı savunanlar için de aynı düşünce tarzından kaynaklandığını söylemek olasıdır. Belki de CHP'ye "anne eli" değmesi gerekiyor. Hiç ayırım yapmadan bütün evlatlarını yüreğine sığdırıp, hepsine tek tek şefkat elini uzatan bir anneye ihtiyaç duyulması… CHP'de kongre siyasetinin nabzı böyle atmış olabilir. Derleyip toparlayıcı, ailenin bütün üyelerini aynı çatı altında toplayıcı bir "anne" siyaseti… CHP'nin buna ihtiyacı yok mu sanki ?..

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi