Zonguldak ilinde yayımlanan, günlük çıkan, il geneli dağıtımı yapılan Yeni Adım Gazetesi 23 yaşına girdi.
Zonguldak’ ta 18 Ocak 1998 yılından bugüne yayın hayatına devam eden, aynı zamanda vasıflı gazete statüsünde yayın yapıyor.
Yeni Adım, gazetesi geçmişten bugüne hep ilkleri yaşatmıştır. Uzun yıllar renkli baskı ile Zonguldak yerel basınında farklı bir yere sahip olmuştur.
Gazetenin yaptığı haberler, ilin genel durumunu kamuoyuna aktarma, şehrin sorunlarına el atılması, çalışmalarla ilgili bir çok gelişmeleri okurları ile paylaşma adına tam 23 yıldır aralıksız devamlı ve sürekli yayın hayatında olmak çok da kolay değil.
Çeyrek asra giden bir süreçte Yeni Adım, yayıncılık çizgisini her zaman korumuştur.
Yerel basın zor günlerden geçerken, maliyet yükleri ile uğraşırken, boğuşurken, gazetecilik görevini yerine getirme azmi ve refleksi ile Yeni Adım, gazetesi de okurları ile her gün buluşuyor.
Zonguldak’ın günlük gazetesi olarak vasıflı unvanı korumak, yayın hayatına devam etme mücadelesi, bu zor çalışma şartlarında, her türlü her türlü takdire şayandır. 
Tabi ki yerel basında yayın hayatı ve ayakta kalma mücadelesi bir o kadarda çalışma meşakkatidir.
Dijital yayında ve internet haber sitesinde kurumsal yapısı ve editörleri dikkat çeken Yeni  Adım’ı  tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz.
Yeni Adım, aynı zamanda İli temsil eden ZGC‘ de icracı konumda yer alması, üye olması ve tüm gazete çalışanlarının basın kartı taşıması, gazetenin kurumsal kimliğinin ayrıcalıklı olduğunun da bir göstergesidir.
Gazetenin kuruluşu 1998,  Başta Kurucuları, Erdoğan Demir’ i kutlarken.
Merhum Bakanımız Veysel Atasoy ve merhum Osman Yağmurdereli’ yi de bir kez daha rahmetle anıyoruz.
Gazete imtiyaz sahibi Miraç Kara, Genel yayın yönetmeni Erhan Çakmak, Yazı işleri müdürü Umut İliksiz, köşe yazarı, Ercan Demir, Sayfa editörü Ramazan Köşe ve muhabirler  Ercan Aygün, Göksel Çolak, Atakan Alkan ve Esra Aydın, teknik ekip ve dağıtıcılarının da 23.. Yaşını kutlarız.
Nice yıllara, nice uzun yayımlı yaşlara 
                                                     
 ZGC Genel merkezi 
Başkan Derya Akbıyık ve yönetim kurulu

Editör: Haber Merkezi