Çeteye yardım ve yataklık etmekten yerel mahkemeden hüküm giyen, halen “çete davasından” yargılanması devam eden, çete liderinden 15 bin lira para aldığı maddi delille tespit edilen, ilimizde iğrenç ve aşağılık yayınları ile ün yapan Ali Rıza Tığ, Yeni Adım köşe yazarı Umut İliksiz’in köşe yazısından rahatsız oldu.

Utanç verici, aşağılık, sürekli tehdit ve şantaj içeren yayınları ile tanınan, üstelik “çete davasından” yargılanmakta olan Ali Rıza Tığ’ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Başdanışman Saadet Oruç’un davetine katılması, Yeni Adım’ı veya Demir Ailesi’ni değil, Zonguldak kamuoyunu rahatsız etti.

Ali Rıza Tığ, yine olayı saptırmak yolunu seçerek, tarafımdan kaleme alınan bir yazıyı Demir Ailesi’ne yönlendirmek istiyor. Ali Rıza Tığ’ın muhatabı Umut İliksiz’dir ve bu yazıda ifade edilen konulara cevap vermesi gerekir.

Bu yazı şahsıma, yani Umut İliksiz’e aittir. Şimdi, Ali Rıza Tığ, o aşağılık yazılarından birini yazınca bütün Tığ Ailesi mi sorumlu oluyor?

Sen, yalan-yanlış, gazeteciliği çıkar hesaplarına alet eden, şantaj ve tehdit içeren yazılar yazarken kimse sana sormuyor da, Yeni Adım, “kamu adına”  yazı yazınca sana sorması mı gerekiyor?

Biz, Ali Rıza Tığ’a, “adli sicil kaydını” sormadık, gazeteciliği ne hale getirdiğini sorduk.

O halde şimdi tekrar soruyoruz.

Ey şantajcı, ey kaleminden irin damlayan,ey çeteye yardım ve yataklık etmekten yargılanmakta olan Ali Rıza Tığ !

Sen, çeteye yardım ve yataklık etmekten yerel mahkemeden ceza aldın mı, almadın mı?

Halen çete davasından yargılanman devam ediyor mu, etmiyor mu?

Sürekli “kanalizasyon kokulu” yazılarınla Zonguldak halkını rahatsız ettin mi, etmedin mi?

İşadamlarına, bürokratlara, STK temsilcilerine hiçbir belgesi olmayan ve maddi çıkar sağlamayı amaçlayan yazılar yazdın mı, yazmadın mı?

Aile hayatının mahremiyetini ihlal edici konularla, viagra, vibratör,masturbasyon ve benzeri kelimelerle  ahlak dışı yayınlar yaptın mı, yapmadın mı?

Son olarak şunu soruyorum.

Seni, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Sayın Başdanışman Saadet Oruç’un makamında konuk ettirenler, “çeteye yardım ve yataklık etmekten” halen yargılanmakta olduğunu ve yukarıda sayılan bütün pis işlerine ait istihbaratı ilgili makamlara ilettiler mi, iletmediler mi?

Eğer, bu istihbarat iletilseydi, Sayın Başdanışman, seni makama kabul eder miydi, etmez miydi?

Bırak her zamanki gibi kıvırtıp, topu taca atmayı…

Sen bunlara cevap ver.

(Umut İLİKSİZ)

Editör: Haber Merkezi