Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle belediyede görevli işçi ve memurlarla yemekte bir araya geldi.

Başkan Kantarcı yaptığı açıklamada: “4 yılda nerdeyse Çaycuma’yı yeni baştan inşa ettik. Ben yapmadım, siz yaptınız, hep beraber yaptık, hepimiz birlikte yaptık” şeklinde konuştu. 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla belediyede çalışan tüm personele öğle yemeği verdi. Köprübaşı’ndaki kapalı pazaryerinde yapılan yemeğe, Çaycuma Belediye Başkanı Kantarcı’nın yanı sıra Ben-Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, belediye meclis üyeleri, daire amirleriyle tüm işçi ve memur çalışanlar katıldı. Yemeğin Sonunda Bem-Bir Sendikası ile sosyal denge sözleşmesi imzaladı. İmzalanan sözleşmeyle memur maaşlarında 750 TL iyileştirme sağlandı.

KANTARCI: “HEP BERABER ÇAYCUMA’YI YENİDEN İNŞA ETTİK”

Yaklaşık 300 personelin katıldığı yemekte bir konuşma yapan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Çok güzel bir günde bir aradayız. Çaycuma’da herhalde ilk defa oluyor. 1 Mayıs öncesi böyle bir buluşmayı gerçekleştirdik. Hep arazide birbirimizi görüyoruz, şimdi de topluca bir aradayız.  Bugün aynı zamanda da memur arkadaşlarımızın sosyal deneğe sözleşmesini Medeni Bey’le karşılıklı olarak imzalayacağız. Maaşlarda bir iyileştirme yapacağız. Beraber 4 sene geçirdik. Bizde, ‘Tarlada izi olan harmanda yüzü olur’ derler. 4 sene de Çaycuma’yı hep beraber hallaç pamuğu gibi attık. El atmadık yer bırakmadık. Nerdeyse Çaycuma’yı yeni baştan inşa ettik. Ben yapmadım, siz yaptınız, hep beraber yaptık, hepimiz birlikte yaptık” diye konuştu.

EMEK EN KUTSAL DEĞERDİR

Başkan Kantarcı, sözlerine “İçimizde çok fedakârca çalışan arkadaşlarımız var. Normal çalışan arkadaşlarımız da var. Normal çalışmasını arzu ettiğimiz arkadaşlar var. Ben diyorum ki, herkes aldığı parayı hak etsin. Vicdanıyla rahat olsun. Ama herkes emeğinin karşılığını alsın. Yarın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü. Emek, en kutsal değerdir. Gönül ister ki hepinize çok daha iyisini verebilelim. Ülkenin durumu belli, memleketin şartları belli, kanunlar, kurallar belli. Maalesef elimizde olmayan bizim düzeltemeyeceğimiz, problemler var. Eşit işe eşit ücret diye bir kavram vardır. Bu, bu ülkede yerine gelmiyor. Kadro deniyor. Ne oldu, ihaleyle başka bir şirkete vereceğimize belediyenin şirketine verdik. Ne değişti? Aslında, özünde değişen bir şey yok” diyerek devam etti.

KANTARCI: “DÖRT YILLIK BAŞARI SİZLERİN ESERİDİR”

Başkan Kantarcı konuşmasında, “Ben şunu söylüyorum; günü kurtarmak için söylenen yapılan şeylerin hiçbir şekilde faydası yok. Biz, belediye olarak  günü kurtarmak için hiçbir iş yapmadık. Herkes elinden geleni yaptı. Sadakate göre değil liyakate göre iş yapılır. Ben çok büyük bir oranda Çaycuma Belediyesinin kadrolu işçisinin, taşeron işçisinin, memurunun Türkiye standartlarının üzerinde çalıştığını görüyorum. Bu dört yıllık başarı sizlerin eseridir. Ve bu başarılar devam edecektir. Çaycuma Belediyesi bir kurum, bir müessese olarak başına gelen belediye başkanlarının keyfine kalmadan Çaycuma’ya hizmet etmeye devam edecek. Önümüzdeki dönemlerde göreceksiniz, Çaycuma Belediyesi, sadece Zonguldak’ın değil Türkiye’nin örnek belediyesi olduğunu perçinleyecek. Ben bugün çok mutluyum, sizler adına çok gururluyum.  Şirketimizle beraber 300’ün üzerinde çalışan var. Huzur var burada. Burada kimse itip kakılmıyor, burada kimse kollanmıyor. Belediye başkanının kolladığı bir kişi bile yok. Belediye başkanının ittiği, kaktığı birisi de yok. Daire müdürlerimiz de kardeşlik havasının yerleşmesi için olabildiğince katkıda bulunuyor” şeklinde ifadeler kullandı.

SEVİNÇ: “BU GÜZELLİKLERİN BÜYÜYEREK DEVAMINI İSTİYORUZ”

Bem-Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, Başkan Kantarcı’yı düzenlediği yemek nedeniyle kutlayarak başladığı konuşmada “Ben her gelişimde Çaycuma’nın çehresindeki değişiklikleri görünce mutlu oluyorum.  1 Mayıs’ın hemen öncesinde, işçi-memur birlikte bir yemek tertipleyip bu anlamlı günümüzü kutladığından dolayı kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu güzelliklerin büyüyerek devamını istiyoruz. Çaycuma’nın çehresindeki değişiklikler hepimiz için takdire şayan bir durumdur. 1 Mayıs’ınızı cani gönülden kutluyorum” dedi.  Konuşmaların ardından, memurların Sosyal Denge Sözleşmesi’nin imza töreni gerçekleştirildi. Etkinlik toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi