''YENİ HAKSIZLIKLAR OLMASIN'' 

Türkiye emekliler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Memiş, 1000 liraya tamamlanacak olan emekli aylıklarına Ocak 2019 zamları yansıtılmalı ve yeni bir haksızlık olmamalıdır.''dedi. 

Sosyal güvenliğin refah devleti olmanın en temel göstergesi olduğunu belirten Hüseyin Memiş yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

ÇALIŞANLARIN EMEKLİ AYLIKLARININ KARMA SİSTEME GÖRE HESAPLANMASI AYLIKLARI DÜŞÜNEN BİR KURGUYA DÖNÜŞTÜ

''Sosyal güvenlik refah devleti olmanın en temel göstergesidir. İşsizlik ve yoksulluğun önlenmesinde Sosyal güvenlik temel bir güvencedir. Bu yaklaşımdan giderek uzaklaşılması bütün ülkeler için riskli bir durum oluşturmuştur.Bu nedenle gelecek güvencesi olan emeklilik hukukunun korunması ve geliştirilmesi için gerekli olan tedbirler alınmalıdır. Sosyal devlet olmak da bunu gerektirmektedir. Ülkemizde anayasal bir halk olan Sosyal güvenlik mevzuatında yapılan değişiklikler tek çatı altında oluşumu sağlamaktan uzak kalmıştır. 5510 sayılı kanunda 4-A,  sigorta, 4-B bağkur ve 4-C memur statülerinin korunması, aylığına hak kazanma koşullarında ve emekli aylığı hesaplarında hak kayıplarına neden olan değişikliklerin yapılması, 2000 öncesi ve 2000 sonrası emekliler arasında eşitsizlikleri büyütmüştür. 2000 sonrasında sigortalılıkları devam eden SSK ve Bağkur kapsamında çalışanların emekli aylıklarının karma sisteme göre hesaplanması aylıkları düşünen bir kurguya dönüşmüştür. Özellikle Ekim 2008 sonrasında emekli olanlar aylıklarındaki kayıplar önemli sorun olmuştur. Bu gerçeği gören hükümet 1000 liranın altında kalan emekli aylıklarının 1000 liraya tamamlanacağı taahüdünde bulunmuştur. 1000 liraya tamamlanacak olan emekli aylıklarına Ocak 2019 zamları yansıtılmalı ve yeni bir haksızlık olmamalıdır.''dedi. 

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi