ANKARA ULUSLARARASI BATI KARADENİZ BİRLİĞİ, ENERJİ BAKANI YARDIMCISI PROF.DR. ŞEREF KALAYCI VE BAKAN DANIŞMANI ZAFER BENLİ’Yİ ZİYARET EDEREK ENERJİ POLİTİKALARINI MASAYA YATIRDI  


Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına çıkartma yaptı. 
Bolu, Çankırı, Karabük, Sinop, Kastamonu, Zonguldak ve Bartın İllerinin Ankara’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütlerinden oluşan ve çok geniş bir kitleye hitap eden Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği, Bölgemiz adına proje odaklı mekanizmalar oluşturulması ve bu mekanizmaların Başkent bürokrasisinde ses getirmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla, Bölgemizin Kalkınması adına lobicilik faaliyetlerine devam ediyor.

Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği Genel Başkanı Tuncay Gençer ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Kaya, Birlik üyeleri Kamil Gökçeoğlu ve Erdem Uzun ile birlikte katıldıkları ziyarette ükemizin ve özelliklede bölgemizin Enerji politikaları masaya yatırıldı. 

YENİ MÜJDELİ HABERLER YOLDA..
Ziyarette Bakan Yardımcısı Prof.Dr.Şeref Kalaycı ve Bakan Danışmanı Zafer Benli,  Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sürdürülen çalışmalar sayesinde, Devlet-Millet Kaynaşmasının sağlandığı ve bu sürecin en az zararla atlatılacağına inandıklarını, özellikle Zonguldak Filyos Vadisi açıklarında yerli ve milli arama imkanları ile Tuna-1 sahasında bulunan doğalgazın, Milli Bakışın önemini bir kez daha ortaya çıkardığını, inşallah yeni müjdeli haberlerin yolda olduğunu vurguladı. 

Bakan Yardımcısı Prof.Dr.Şeref Kalaycı ve Bakan Danışmanı Zafer Benli, gönüllülük esası ile kurulan Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliğinin, iki kardeşin bile zaman zaman bir araya gelemediği günümüzde, insanları bir araya getirmesi ve proje bazlı bir bakışa sahip olması nedeni ile tebriklerini ilettiler. 

Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği Genel Başkanı Tuncay Gençer'de konuşmasında, Korona musibeti ile mücadelede, Devletimizin ve Milletimizin her daim yanında olduklarını vurguladı. Adanmışlık ve diğerkamlık gibi ulvi ilkeler ve “akıl işi değil gönül işi hüviyeti” ile cefakar çabalarla yürütülen STK’ların kamu hüviyeti taşıdığını belirten Gençer, Cumhurbaşkanımızın milletimizin temsilcisi olan, Proje odaklı STK lara teveccüh gösterdiğini söyledi. Bölgede yer alan Bolu, Çankırı, Karabük, Sinop, Zonguldak, Kastamonu ve Bartın illerinin Ankara’da oluşturduğu birlikteliği ile tek ses ve tek yürek olduklarını, gönüllülük ruhu ile yapılan özverili, gayretli çalışmalar olmadan başarı yakalanamayacağını, bunu başarmanın kolay olmadığını, vefakar bir insan altyapısı oluşturduklarını, proje odaklı baktıklarını sırati müstakim üzere dosdoğru yolda ilerlemeye çalıştıklarını söyledi. 

Dünyadaki bütün mazlumların üzerimizde hakkı olduğunu belirten Gençer, Bölgesel sorunların bölgesel güçle ile çözülebileceği, resme büyük bakarak, devletimizin üst makamları nezdinde de Bölgemizin kalkınmasının Ülkemizin Kalkınmasına büyük katkı vereceğini, bölge insanının samimi, Devletçi ve milliyetçi bir yapıya sahip olmasına rağmen, hep ikinci planda kaldığı ve devlet kademelerinde yeterince yer verilmediğini söyledi. 

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun eski görkemli günlerinin özlemle konuşulduğu toplantıda, bu konuya özel önem verdiklerini belirten Tuncay Gençer, "1999 yılında TTK ya işçi alımları ile sevinmiştik, lâkin, geçen sürede 2000 kalifiye personel emekli oldu. Hali hazırda kıdem tazminatının kaldırılması gündemine binayen emekliliklerini hak eden 1300 işçimizin de emekli olma durumları sözkonusudur. Norm kadromuz düştü, verim azaldı. MTA da da benzer sıkıntılar var. Bölgenin göç veren konumunun bir an önce tersine çevrilmesi ve Devlet-Millet kaynaşması için elbirliği ile elimizden geleni yapmamız gerekiyor" dedi.

Birçok konunun değerlendirildiği ziyarette söz alan Genel Başkan Yardımcısı Hasan Kaya'da salgın nedeni ile herkesin adeta birbirinden kaçtığı bu dönemde, Ülkemizin ve Batıkaradenizimizin sorunları ile dertlenen devlet büyüklerine nazik kabulleri için şükranlarını iletti. 
Bölgemize ait projelerin gerçekleşme oranının artması adına, yüksek azim ve kararlılıkla seslerini her ortamda artırmaya çalıştıklarını, Yerli ve Milli imkanlarla Filyos açıklarındaki Tuna-1 Sahasında bulunan doğalgazın Vatanımızın ve Devletimizin daha güçlü savunulması adına bir çığır açtığını vurgulayan Kaya, uzun zamandır fedakarlıklarla ve aile tadında yapılan faaliyetler sayesinde, sesi dinlenen ve görüşlerine önem verilen Ankara Uluslararası Batıkaradeniz Birliğinin, milletin gönlünde yer almayı başardığını söyledi. 
Birliğin; misyon, hedef, vizyon ve stratejilerini anlatarak, birlikte yükselmeye inançlarının tam olduğunu, bölgesel hatta küresel anlamda, büyük projeler ile “zaman, mekan, miktar, ısrar” denkleminde var olunması için, bürokraside bölge insanına daha çok rol verilmesi gerektiğini belirten,  Kaya, Bakan Yardımcısı Kalaycı'ya “15 Temmuz Destanı” isimli şiirinin bulunduğu tabloyu da hediye etti.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi