Memur-Sen İl Başkanı ve eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, yeni eğitim öğretim yılının sorunlarla başladığını söyledi.
3600 ek gösterge vaadinin tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde yerine getirilmesi gerektiğini belirten Kamuran Aşkar, ayrıca okullarda ödenek ve hizmetli sıkıntısının had safhada olduğunu söyledi:
Aşkar, öğretmen istihdamında farklı modellerden vazgeçilerek tüm öğretmen atamaları kadrolu olarak yapılması gerekir dedi
Uzun yıllar sonra Zonguldak atanan 250 öğretmen nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'na ve destek veren siyasilere teşekkür eden Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar bu atanan öğretmenlerle birlikte ilimizde öğretmen açığının azaldığını söyledi.Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar yaptığı açıklamada şunları ifade etti. 2019-2020 eğitim öğretim yılı ülkemize ilimize ve bütün milletimize hayırlı olsun. Türkiye genelinde sayıları 18 milyonu bulan öğrencimizi dersbaşı yaptı. Zonguldak'a baktığımızda yaklaşık 100 bin öğrencimiz eğitim öğretime başladı.
3600 EK GÖSTERGE TÜM EĞİTİM ÇALIŞANLARINI KAPSAMALIDIR
Zonguldak'ta güzel şeyler var. Mutlaka ama yine eğitim öğretim yılı sorunlarla başladı. Baktığımız zaman öğretmen arkadaşlarımız açısından özellikle 3600 sorununun çözümü için 2 yıl önce bunun sözü verilmişti. 3600 ek göstergenin tüm eğitim çalışanlarının kapanmasını istiyoruz.
FARKLI MODELLERDEN VAZGEÇiLEREK TÜM ÖĞRETMENLER KADRO OLARAK ATANMALIDIR
Yine eğitimde istihdam edilen öğretmen arkadaşlarımızın kadrolu sözleşmeli ve ücretli diğer 3 farklı şekilde istihdamının devam etmesi bize göre en önemli sorunlarından bir tanesidir. Aile bütünlüğünün sağlanması açısından sözleşmeli öğretmenlerin bir an önce sona erdirilmesi aynı işi yapan arkadaşların ücretli diye kategori üste bir maaşlar çalıştırılması eğitimdeki en büyük sorunların başında gelmektedir. Tüm öğretmenlerin kadro olarak atanmasını talep ediyoruz.
ZONGULDAK'IN ÖĞRETMEN AÇIĞI AZALDI
Zonguldak genelinde baktığımızda ise Zonguldak genelinde evet öğretmen açıkları geçen 1076 norm kadro göre öğretmen açığımız vardı, bu yıl ilk defa 252 öğretmen arkadaşımızın atanmasıyla bu noktada önemli bir aşama kaydedildi. 
OKULLARDA ÖDENEK VE HiZMETLi SIKINTISI HAD SAFHADA
Zonguldak'ta eğitim noktasında şu andaki en büyük sıkıntı olarak gözüken okullardaki ödenek ve hizmetli sıkıntısıdır. Bugün yaklaşık 3 günden beri ben okulları dolaştığımda karşılaştığım en önemli sorun okullarda hizmetli sıkıntımız var. İŞKUR üzerinden alınan elemanlarla bu sorun kısmen çözmüştür. Bu sene İŞKUR elemanlarının alımının hala yapılmamış olması okullarda hangi okula giderseniz gidin hemen hemen hizmetli sıkıntısı hat safhaya ulaşmış durumda.
EĞiTiM ÇALIŞANLARININ GAYRETi TAKDiRE ŞAYANDIR
Her şeye rağmen Türkiye değişecekse eğitimle değişecektir ve eğitimin öncülüğü yapma noktasında da eğitimde arkadaşlarımızın gayretini takdire şayan buluyoruz.
ZONGULDAK iNSANI OKUMANIN ÖNEMiNi GEÇ FARK ETTi
Zonguldak insanının okumanın önemini geç fark etti. Özellikle son yıllarda Zonguldak'ta okumaya dönük önemli adımların atıldığını buda Zonguldak'ta başarının artmasında eğitimin başarısını artmasında önemli bir rol olduğunu biliyoruz. Geçen yıl en sevindirici olaylar eğitimde Zonguldak'ın LGS sınavında Türkiye 10.su olmasıydı. İnşallah bu başarı bu yıl artarak devam edecektir. Bunun temel hikmeti sebebi de Zonguldak'ın TTK bağlamından kurtulup artık çocuklarını okutmaya ve okumanın önemine daha fazla inanmış olmasından kaynaklanıyor. Zonguldak eğitiminin çıkış noktası olacaktır diyorum teşekkür ediyorum.
(Haber Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi