Belediye Başkanı Alan, Başkan Erdoğan'ı davet edecek

Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Ordu’da 15-18 tarihleri arasında Karadeniz Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı yapılacak. Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan yaptığı açıklamada kendisinin de katılacağını Zonguldak’ta yapımı devam eden ve yapılacak olan projelerin ele alınacağını söyledi.

LAVUAR ALANI PROJESİNİ MASAYA YATIRDIK

Ankara’da 149’uncu genişletilmiş il başkanları toplantısı sonrasında TOKİ yetkilileri ile görüştüklerini ifade eden Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Lavuar alanı projesini Ankara'da masaya yatırdıklarını belirterek,

" Lavuar alanı ile ilgili bir iki revizyon gerektiğini ve gecikme olduğunu söylemiştim. Onları artık son haliyle masaya yatırdık. İnşallah son halini ve görsellerini sizlere paylaşacağım. Ama şuanda lavuar alanının ihalesi yapılmıştı. Şuan zaten imalata başladık. İhaleyi alan firma iskeleden restorasyona başladı. Orada yıkılan bir bina vardı. Lavuar alanı projesini de etap etap yapmayı planlıyoruz. İlk etabın revizyonlarını tamamladıktan sonra görsellerini detaylarını TOKİ yetkileriyle sizlerin vasıtasıyla vatandaşlara duyuracağız. "dedi.

FEVKANİ KÖPRÜSÜ RİSKLİ YIKILACAK

Fevkani köprünün son derece riskli olduğunu ve yıkılacağını ifade eden Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, şunları söyledi:"Köprü ile ilgili bir rapor hazırlanıyordu. Son halini konuştuk genel müdürümüzle. Genel anlamda köprünün son derece riskli olduğunu sizlere söyleyebilirim. Tebligat süreci başlayacak. Ondan sonra da köprünün yıkımı ile ilgili girişimler başlayacak. 2022 yılında inşallah yıkacağız"

KÖPRÜ YIKILMADAN ÖNCE PROJE HAZIRLANIYOR

Başkan Alan,"köprü altı esnafını mağdur etmemek adına belediye otoparkının bulunduğu itfaiyenin olduğu pazartesi günleri de sosyete pazarı diye tabir ettiğimiz halkımızın tuhafiye pazarı olarak kullandığı inşaatına başlamıştık. Haziran ayında bitirip tamamlamayı planlıyorlar. Ocak ayında Mithatpaşa tünellerinin açılmasıyla beraber bizlerinde 2 yıldır üzerinde hassasiyetle durduğu ulaşım master planına göre köprü kalktıktan sonra akışı daha hızlı nasıl sağlayabiliriz bütün planlarımızı tamamladık. Geçiş yapmamıza gerekiyor. İstasyonun karşısındaki köprüyü genişletmek istiyoruz. Trafiği rahatlatmak istiyoruz. "dedi.

YILBAŞINDAN ÖNCE SAHİL PARK PROJESİ BİTECEK

Yılbaşından önce Sahil Park projesinin tamamlanarak hizmete açılacağını ifade eden Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan,"Fahri hemşerimiz Sayın Murat Kurum'la sahil projesini bir ziyaret yapmıştık. Eylül 15’de burayı açmak istiyorduk. Hem oradaki esnaf arkadaşlarımız sabırsızlıkla bekliyorlar. Ama Zonguldak’ın makus tarihi var. Müteahhit arkadaşımızın süresi 15 Ekim’de doluyor. Yeni yıla girmeden orayı açmak istiyoruz. Arkadaşlarımızı uyardık. TOKİ yetkilileri de uyardı. "dedi.

FENER PROJESİ İHALE EDİLECEK

Fener projesininde ihale edileceği müjdesini veren Belediye Başkanı Alan,"Fener bizim için önemli. Çok muazzam bir proje yapıldı. Bakan bey iller bankasından bizlere destek oldu. İhale dosyası da hazırlanıyor. İnşallah 2 ay içerisinde ihaleye çıkmış oluruz. Yılbaşından sonra da inşallah bismillah deriz"dedi.

ALKOL SATIŞINA KARŞI BİR GÖRÜŞÜMÜZ YOK

Sahilde yer alacak olan işletmelerde alkol satışı devam edecek mi? sorusuna Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, "Bununla ilgili bir sıkıntımız yok. Daha önce arkadaşlar nasıl hizmet veriyorsa aynı şekilde verebilecek. Bizim öyle bir karşı görüşümüz yok. Sadece orada nasıl insanlar ticaret yapabiliyorsa aynı şekilde ticaretlerini yapabilecekler. O yüzden öyle bir kısıtlamamız yok."dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ ZONGULDAK'A GELECEK

Projelerin tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Zonguldak'a davet edeceğini açıklayan Alan,

"Biz isteriz ki sürekli Cumhurbaşkanımız Zonguldak’ı ziyaret etsin. 4 Haziran’da buraya geldi bizleri gururlandırdı. Motivasyonumuzu arttırdı. İnşallah hepsi bitince toplu açılış için Zonguldak’a davet ederiz."dedi.

MERKEZ ÇARŞISI'NDA TEBLİGATLARA BAŞLANILDI

Merkez Çarşısı ile ilgili tebligatlara başladıklarını açıklayan Alan," Vatandaşlarımızın da bazıları yurt dışında bazıları da hayatını kaybetmiş. Hepsine ulaşmak zorundayız. En güzeli en yakışanını yıkım yaptıktan sonra bir müteahhit firmayla anlaşacaklar yaptırmak istiyorlar. "dedi.

BALIKÇILAR İÇİN SATIŞ NOKTASI YAPILACAK

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Merkez Çarşısı'ndaki balıkçılar için balık satış noktası kurulacağını belirterek," Daha merkezi bir yerde sadece balıkçıların satış yapacağı balıkçı arkadaşların toplu halde olacağı projemiz var"dedi.

FEVKANİ KÖPRÜALTI ESNAFINA 48 DÜKKAN AYIRDIK

Fevkani köprü esnafları için Acılıkta yapımı devam eden iş hanında 48 iş yeri ayırdıklarını ifade eden Alan,"Bizim kimseyi mağdur edecek durumumuz yok. Daha güzel ticaret yapsınlar. Lavuar alanı oluştuktan sonra orada da ticari alanlar olacak. 

Kimsenin ticaretini bozmak istemiyoruz. "dedi.

KOZLU HAYVAN BARINAĞI İHALEYE ÇIKACAK

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan,ihalesi iptal edilen hayvan barınağı ile ilgili açıklama yaparak,"Bu çok büyük bir ihtiyaç. Revizyonları yapıldı. Daha önce bir hibe para almıştık. İnşallah bir hibe para daha alacağız. Hemen dosya hazırlandı. Önümüzde ki günlerde ihale tarihi alıp insanlara duyururuz."dedi.

HABER:ERCAN DEMİR

Editör: Haber Merkezi