İSTANBUL'DA 60.BAŞKANLAR KONSEYİ'NDE YEREL BASININ SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ..
İstanbul'da Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun 60. Başkanlar Konseyi'ne  katılan  Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, konseyde önemli konuların görüşüldüğünü ifade etti. Yerel basın sorununda tartışıldığını belirten Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti başkanı Derya Akbıyık, şunları kaydetti: "Zongukldak Gazeteciler Cemiyeti olarak hafta sonu Türkiye Gazeteciler Federasyonu 60.Başkanlat konseyi için İstanbul'daydım. Türkiye'de  en büyük gazeteci örgütü olarak Türkiye Başkanlar Konseyi toplantısını İstanbul'da ilk kez yaptık.  Hafta sonu yapılan toplantıda Genel Başkanı Yılmaz Karaca başkanlığında yönetim kurulu olarak ve 70 ilin cemiyet Baskanları ile birlikte mesleki sorunları görüştük." dedi.

YEREL BASIN ZOR DURUMDA..
Yerel basının sorunlarını görüştüklerini belirten Derya Akbıyık sözlerine şu şekilde devam etti:
"Bu zor günlerinde çeşitli konular da ele alındı. Önümüzdeki günlerde de bu toplantıda alınan sonuç bilgileri bildirgelerinde değerlendirmesinde yapacağız. 2 gün süren toplantı çok verimli ve faydalı geçti. Yerel basının sorunları çok. 2018-2019 dahil olmak üzere birçok sorun yaşıyor."dedi.
SARI BASIN KARTLARI..
Sarı Basın Kartları konusunda bilgi veren Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti başkanı Derya Akbıyık şunları ifade etti:
" Cumhurbaşkanlığı iletişim dairesine bağlandık. Bu konuyla ilgili çeşitli konular ele alındı.Bazı arkadaşlarımıza halen daha sarı basın kartlarının ulaşamadığını görüyoruz.  Bu konuda da Cumhurbaşkanlığı İletişim Dairesi ile en üst düzeyde görüşülüyor.Komisyon toplandı bunlarla ilgili çeşitli görüşler aldık.Başkanlar Konseyinde önemli kararlara imza atıldı."dedi
BiR AN ÖNCE İNTERNET YASASI  ÇIKMALI..
Son günlerde her önüne gelenin internet sitesi açtığını ve bir karışıklık yaşandığına dikkat çeken Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, "Gerçekten bir sürü  internet sitesi var. Önümüzdeki günlerde yerel basının daha kalkınması adına, kaynaklarının açılması, objektif tarafsız gazetecilik için çok önemli konuşmalar oldu. Çok önemli kararlar alındı. Bununla ilgili de bir an önce internet yasası çıksın istiyoruz. Her önüne gelenin değil sadece gazetecilerin diğital medyacılık yapmasını istiyoruz" dedi.
(Haber-Ercan Demir)


 

Editör: Haber Merkezi