GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil,geçtiğimiz gün TTK Üzülmez' de yaşanan motor kazası hakkında açıklama yaptı.

Genel Maden İşleri Sendikası  Genel Başkanı Hakan Yeşil; Türkiye Taşkömürü Kurumu Üzülmez Müessesesinde 18 Mart’ta yaşanan kaza ile ilgili ilk defa konuştu.Başkan Yeşil; Kazanın oluş şekli motorcu arkadaşın dikkatsiz olduğunu gösteriyor. Yasak olduğu halde motora binilmesi daha da düşündürücü” dedi. 

Kadın maden mühendisinin motora bilmesinin biraz özel bir işmiş gibi görünüyor diyen Genel Maden İşleri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil; “O motora motorcudan başkasının binmesi yasak Madenciler bu işi bilir. Burada mühendis arkadaşımızın yanına işçi neden bindi. 
Bu konu merak ediliyor. Yasak olduğu halde binmesi daha da düşündürücü, devamında yaşanan kazanın sebepleri araştırılıyor.  Yapılan ilk araştırmada motor mu hızlıydı yoksa kapılar mı açılmadı kurum yetkilileri bir çalışma içindeler. 
kazanın oluş şekli motorcu arkadaşın dikkatsiz olduğunu gösteriyor”  

BİREYSEL HATA
Başkan Yeşil, Yaşanan kazanın işçi eksikliğinden kaynaklanıp kaynaklanmadığı yönündeki soruya "Mühendis arkadaşın o motora binmesi biraz özel bir işmiş gibi görünüyor. Bireysel  hata olarak görünüyor diye cevap verdi. 
Yeşil; Kaza ile ilgili detaylar TTK Genel Müdürlüğü makamına kadar ulaştı.  Kurum yetkilileri Kazayla ilgili tahkikat yapıyorlar. Kurum  içlerinde soruşturma devam ediyor. ve araştırma yapılıyor.  Kazada suçlu bulunursa kurum içindeki cezai müeyyideler uygulanacak.  Kazanın karşılığında hangi madde bulunuyorsa o ceza uygulanacak” dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi