Zonguldak doğumlu olan ve  Fener Lisesi Edebiyat Bölümü’nün ardından İngiltere/Guildford College Turizm ve Seyahat Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Yeşim Demir, "Halide", "Gritopya", "Kirli Beyaz" isimli kitaplarını ardından şimdi de beşinci kitabı "Fatima" çıktı. 
Kitapta; Savaştan ve zulümden kaçan anne FATİMA’nın tek çaresi kendine ve kızına yaşanabilir bir cennet bulma yolculuğu anlatılıyor.

FATİMA Eser Adı: 
Fatima Eser Alt Başlığı: 
Anne, Ölünce de Acıkır mı İnsan? 
Yazar Adı: Yeşim Demir Yayınevi: 
Destek Yayınları Türü: Edebiyat  
Sayfa Sayısı: 192 

“ANNE, ÖLÜNCE DE ACIKIR MI İNSAN?
Savaştan ve zulümden kaçan FATİMA’nın tek çaresi kendine ve kızına yaşanabilir bir cennet bulmaktı... Aradığı cennetin ilk durağıydı belki de kaptan Carola’nın gemisi. Ancak çıkabilecekleri bir kara parçası görünmüyordu ufukta... Tüm mültecilere kol kanat geren kaptan ve ekibi çaresizlik içerisinde Akdeniz’in ortasında kala kalmışlardı. Hiçbir ülke onları istemiyordu.  Libya’nın şartlarını bilmezden gelen İtalyan hükümeti, mültecilerin ölüm fermanını vermiş gibiydi; üzerlerine çevrilmiş onlarca çığlık varken namlunun ucunda... Bu mezalimin; terk edilmişliğin, açlığın, hastalığın tüm kalıcı izleri silinmeliydi. Kaderleri yeniden bembeyaz sayfalara yazılmalıydı... Ölümün paslı kokusu üzerlerinden atılmalıydı... Bir gemi dolusu mültecinin daha iyi ve daha özgür bir yaşam için verdiği mücadelenin kime ne zararı vardı! Hani neredeydi özgürlükler, insan hakları, “Her yaşam değerlidir” safsataları?  Neden yaşadıkları ülkeyi terk etmek zorunda kaldıklarına bakılmaksızın! Onlar da herkes gibi iyi şartlarda doğmak isterlerdi elbet. İyi okullarda okumak, sıcak, yumuşak yataklarda karınları tok uyumak, özgürce ve insanca yaşamak... Çok mu şey istemişlerdi? Onlar da bu dünyanın bir parçası, onlar da “insan” değiller miydi? Avrupa ülkelerinin en büyük korkusudur Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerinden göç almak... “Neden oldukları şey”den niye bu kadar korkarlar ki bu ülkeler? Yeşim Demir’in uzun soluklu bir araştırma sonucunda, aktivist kaptan Carola Rackete’nin gerçek kahramanlık mücadelesinden esinlenerek mülteci dramını ele aldığı araştırma romanı FATİMA Destek Yayınları’ndan çıktı... 

ARKA KAPAK YAZISI: 
“Sularının dibinde Afganlı cesedi bulunmayan bir deniz var mıdır?” Akdeniz’in ortasında batmak üzere olan bir botta ölüm kalım savaşı veren mültecilerin hayatını kurtaran aktivist kaptan Carola Rackete’nin gösterdiği kahramanlık mücadelesinden esinlenerek kaleme alınan FATİMA sadece bir dönemin politik hakikatlerine tanıklık eden bir roman değil, aynı zamanda Afgan mültecilerin özgürce ve insanca yaşamak uğruna çıktıkları tehlikeli yolculukların görünmeyen insanüstü direnişini de cesurca gözler önüne seren bir yapıt... Fatima ve Reza’nın Afganistan’daki onursuz yaşamlarından kaçmak için katlandıkları akıl almaz zorlukları ve tam da kurtulduklarını sandıklarında karşılarına dikilen bambaşka aşılmaz sorunları tüm çıplaklığıyla okurken, gerçek kurtuluşun aslında ne kadar ulaşılmaz olduğunu sorgulayacaksınız. Bu aynı zamanda insanlığı, yaşamı, özgürlükleri ve dünya düzenini de yeniden masaya yatırmak anlamına gelecek. “Kapitalizm, bütün ruhsal ve fiziksel gereksinimlerimizi bizden önce fark etti ve bizim yerimize yaşamımızı kurguladı. Çarklarında ezilen etlerimiz, kırılan kemiklerimiz değildi sadece, yerine koyamayacağımız onurumuzdu... Toplumsal çöküşe kurban verdik kalanını da. Bizlerin canı gitsindi... Atalarımızın günahını mı çekmemiz gerekiyor, çekelim, ama çocuklarımız da o acımasız çarkların arasına alındı insafsızca.” 

YAZAR HAKKINDA: 
Zonguldak’ta doğdu. Fener Lisesi Edebiyat Bölümü’nün ardından İngiltere/Guildford College Turizm ve Seyahat Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Uzun yıllar reklam ve medya sektöründe üst düzey yöneticilikler yaptı: 24TV / Genel Koordinatör, 6 News / Genel Yayın Yönetmeni, Business Channel / Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı, Habertürk / Turizm Koordinatörü, Köşe Yazarlığı ve Program Moderatörü.  İlk romanı Kirli Beyaz ile başladığı yazarlık hayatı, GriTopya, Hayalperest, Bir Cesur Kadın HALİDE ve Fatima ile devam etmektedir.  E. Büyükelçi Uluç Özülker’in yazdığı Küresel Düzende Oyun Devam Ediyor kitabını yayıma hazırlayarak aynı zamanda da editörlüğünü yapmıştır. Ayrıca iki başarılı gazeteci Serdar Cebe ve Can Kamiloğlu’nun yazdığı Yetenekli Bay Zarrab kitabının da editörlüğünü yaparak yayıma hazırlamıştır. Aynı zamanda Destek Yayınları’nda editör olarak da görev yapmaktadır. Dilara ve Melissa adında iki kız annesidir. 
Yazarın Yayınevimizden Çıkan Diğer Kitapları: Halide ISBN: 9786053114086 
Gritopya ISBN: 9786053112693 
Kirli Beyaz ISBN: 9786053110422 
DESTEK YAYINLARI Tel. (0) 212 252 2242 Faks: (0) 212 252 2243 www.destekdukkan.com. (Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi