Enerji Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Sedat Güngör, sendika olarak yetkili olduklarını kaydetti.

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununa göre her yıl Mayıs ayında yapılan üye sayılarının tespit edilmesi dolayısı ile; Bu yılda 15 Mayıs 2018 itibariyle Enerji Bir-Sen Zonguldak Şubesi olarak, Faaliyet alanlarına giren bütün iş yerlerinde, geçen yıl olduğu gibi bu yılda Kamu Çalışanlarının çok büyük bir bölümünün desteğini alarak sayımlardan açık ara farkla birinci çıkmış bulunmakta olduklarını belirten Sedat Güngör şunları söyledi:

“Bu da bizim bir kez daha Yetkili olduğumuz anlamına gelmektedir. Bu süreçte tercihini haklı olarak Enerji Bir-Sen’den yana yaparak bize olan güvenlerini tazeleyen bütün üyelerimize teşekkürü bir borç biliyor ve diyorum ki;

Teşekkürler TTK, Teşekkürler MTA, Teşekkürler DSİ, Teşekkürler TEİAŞ, Teşekkürler EÜAŞ, Teşekkürler BİLİM SANAYİ, Teşekkürler KOSGEB.

Evet, bütün rakiplerimizin toplam sayısından yüzde yüze varan daha fazla bir destekle bize yetki vermeleri ayrıca şube olarak bizleri çok memnun etmiştir. Bu sonuç bizlerin doğru yolda olduğumuzun da bir kanıtıdır.

Bundan sonra bizlere düşen görev, bundan öncede olduğu gibi, üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumak, 7/24 üyelerimizin sorunlarıyla bire bir ilgilenerek, üyelerimizin güven ve desteğinin artarak devam etmesini sağlamaktır.

Sendika olarak bundan öncede olduğu gibi, bundan sonra da Yetkili olduğumuz bütün iş yerlerinde iş barışı, iş güvencesi ve iş verimliliği konusunda yönetimlerle daha verimli çalışmaları ortaya koyarak ülkenin birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde geleceğe daha güçlü ve Lider ülke olarak taşınmasına, mazlum coğrafyanın kurtuluşuna umut olmasına katkı sağlamaktır.

Enerji Bir-Sen olarak hiçbir kınayıcının kınamasından korkmadan yalan, dolan, iftiraya başvurmadan doğru, dürüst, ilkeli ve dikleşmeden dik durarak, erdemli yürüyüşümüze devam edeceğiz. Nihai hedefimiz bütün Kamu Çalışanlarının desteğini alarak daha güçlü bir şekilde geleceğe yürümektir.

Bir kamu çalışanı, bir sendika şube başkanı olarak

Kamu çalışanı arkadaşlarımızdan dost ve kardeşlerimizden ricam;

Sendikal mücadeleye ideolojik yaklaşmamalarıdır. Yapılan iyi ve güzel işlerin yanında olup desteklemeleri, eksik ve yanlış gördüklerini de yapıcı bir üslupla eleştirmeleri ve de çözüm önerileri sunmalarıdır. Sonunda yetkili sendikanın kazanımlarından bütün kamu çalışanları faydalandığına göre, Yetkili Sendikanın gücünü daha da artırmasının doğru olacağına inanıyorum. Kamu çalışanları olarak. Bizler ne kadar birlik ve beraberlik içerisinde hareket edersek muhataplarımı gücümüzü o kadar daha fazla hissedeceklerdir.

Yaşadığımız coğrafyada gelişen olaylar ister istemez bizleri de maddi ve manevi etkilemektedir, bazen belki haklı taleplerimiz geciktirilebilmektedir.

Her ne olursa olsun asla yeise, karamsarlığa düşmemeliyiz. İnancımızdan azim ve kararlılığımızdan asla vazgeçmeden, taleplerimizin en son maddesi gerçekleşinceye kadar haklı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Sendika ve Kamu çalışanları olarak ülkemize içeriden ve dışarıdan yapılabilecek her türlü saldırıya ve operasyonlara karşı 15 Temmuzda olduğu gibi hep birlikte karşı duracağımızı da bir kez daha herkesin bilmesinde fayda olduğu inancıyla, Bütün Kamu Çalışanları kardeşlerimizin mübarek Ramazan ayını kutluyor, hepsini birlikte mücadele etmek için Enerji Bir-Sen çatısı altında toplanmaya davet ediyorum.

Yetkimiz tüm üyelerimize ve kamu çalışanlarına hayırlı olsun

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi