Enerji Bir Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Sedat Güngör, toplu görüşme masasında bir tek yetkili sendikanın bulunması gerektiğini belirterek yetkisiz sendikalarının toplu görüşme de bulunmaması gerektiğini ifade etti.
Sedat Güngör, "Toplu Sözleşme asasında yetkili sendika Memur Sen' in dışında, Yetkisiz hiç bir sendikanın olmamalıdır." dedi.Güngör yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

LÜTFEN ADİL OLALIM
"1 Ağustos memur ve memur emeklisinin zammının belirleneceği Toplu Sözleşme sürecinin başlayacağı önümüzdeki günlerde, Enerji Bir Sen Zonguldak şubesi olarak olarak, masasının adaletli kurulmasını bekliyoruz. 
Bunun da ilk şartı toplu sözleşme masasında Yetkili Sendika Memur Sen' in dışında, Yetkisiz hiç bir sendikanın olmamasıdır.
Nasıl işçi Toplu Sözleşmelerinde yalnız Yetkili Sendika masada varsa, Memur Toplu Sözleşmesinde de yalnızca yetkili Sendika masada olmalı.Diğer yetkisiz sendikaların masada olması, Masada adeta Yetkili Sendikaya göz dağı vermeye benziyor.
Bu durum da Kamu Çalışanları adına hiç de Adil değil.Onun için  Hükümetten ve Memur SEN den beklentimiz bu Çarpıklığın ortadan kaldırılmasıdır.Bu çarpıklığın ve Adaletsizliğin ortadan kaldırıldığı Masadan İnşallah Adaletli ve Kabul edilebilir,Kamu Çalışanlarını mutlu edecek önemli kazanımlar bekliyoruz.
Bunlardan bazıları,
1- 3600 Ek Gösterge meselesi artık herkesi memnun edecek şekilde halledilmeli.
2 - Memurlar Çalışırken aldığı bütün haklarıyla beraber emekliye ayrılmalı. Ek ödemeleri, Eş ve çocuk yardımları kesilmemeli.
3 - Vergi dilimlerinde İndirime gidilmeli.
4- Enflasyon farkları aylık olarak maaşlara yansıtılmalı.
5- Koruma ve Güvenlik Görevlilerinine Yıpranma Tazminatı verilmeli.
6- Ünvanlar arasında Adaletli ve Kabul edilebilir bir ücret sisteminin gerçekleştirilmesi.
7- Bütün İş Kollarında Ayrı ayrı toplu sözleşme yapılmalı.
Önemli gördüğümüz bu başlıkların yanında,
Hükümetin Toplu Sözleşme masasına Memur SEN'in taşıyacağı diğer taleplere iyi niyetle ve yapıcı olarak yaklaşması,
Nimeti de Külfeti de eşit olarak dağıtması en büyük beklenti ve Talebimizdir." 
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi