TÜRK EXIMBANK GENEL MÜDÜRÜ ADNAN YILDIRIM, ZONGULDAK TSO'YU ZİYARET EDECEK

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının dış ticareti geliştirme konusunda yürüttüğü çalışmalar kapsamında Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım'ın katılım sağlayacağı “ İhracatın Finansmanında Türk Eximbank ” konulu bir toplantı düzenlenecek.  15 Ocak Salı günü saat 14.00’ de ZTSO Konferans Salonunda gerçekleşecek olan toplantıda Zonguldak'ta Eximbank şubesi ya da irtibat ofisi açılması yönünde talepler Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım'a iletilecek.

Türk Eximbank 1987 yılında sermayesinin tamamı hazineye ait olmak üzere kurulmuş bir dış ticaret finansman kurumu olup Türk Eximbank’ın amacı; ihracatın geliştirilmesi, ihraç edilen mal ve hizmetlerin çeşitlendirilmesi, ihraç mallarına yeni pazarlar kazandırılması, ihracatçıların uluslararası ticarette paylarının arttırılması, girişimlerinde gerekli desteğin sağlanması, ihracatçılar ve yurt dışında faaliyet gösteren müteahhitler ve yatırımcılara uluslararası piyasalarda rekabet gücü ve güvence sağlanması, yurt dışında yapılacak yatırımlar ile ihracat veya döviz kazandırma maksadına yönelik yatırım malları üretim ve satışının desteklenerek teşvik edilmesidir. Türk Eximbank’ın başlıca  finansman destekleri, İhracata yönelik işletme sermayesi kredisi, İhracata Yönelik Yatırım Kredisi , İhracata Hazırlık , KOBİ İhracata Hazırlık Kredisi ,Sevk Öncesi İhracat Kredisi , Dış Ticaret Şirketleri İhracat Kredisi , Reeskont Kredisi , Sevk Sonrası Reeskont Kredisi ,Döviz Kazandırıcı Hizmetler Kredisi ,Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Köprü Kredisi ,İhracat Alacakları İskonto ,Yurt Dışı Bankalar Alıcı Kredileri ve Alacak Sigortası olarak sıralanabilir.

Konu ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir,"Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin dış ticaret potansiyelini geliştirmeye çok önem veriyoruz. Bilindiği üzere Zonguldak; önemli miktarda ihracat yapan, ihracata yönelik ürün ve ithal ikame ürün üreten bir ildir . İlimiz aynı zamanda limanları, demir yolları, kara ve potansiyel  hava yolu ile mevcut ve potansiyel alıcı ülkelere ulaşım açısından oldukça avantajlıdır. Zonguldak Filyos projesi dahilinde halen yapılmakta olan Liman (25 Milyon ton/yıl) ve yapılacak olan Endüstri Bölgesi (6.000 dekar) ve Serbest Bölge (13.000 dekar) ile ülkemizin önemli ihracat merkezlerinden biri olacaktır. 

Eximbank’ın  Bölgemizde (İlimizde ve çevre İller olan Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce, Bolu illerinde) ne bir şubesi ne de irtibat bürosu bulunmamaktadır. İlimizdeki ve Bölgemizdeki işletmeler için, muhatap şube Gebze Şubesi olup oldukça uzaktır. Bu durum işletmelerimizin Eximbank’ın imkanlarından yararlanmsını güçleştirmektedir. Bu bağlamda İlimizdeki ve çevre iller olan Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce, Bolu illerinde bulunan işletmelerin yararlanabilmesi için İlimizde  Eximbank’ın bir şubesinin açılması, şube açılamıyor ise irtibat bürosu açılması çok faydalı olacaktır. Bu amaçla Eximbank Genel Müdürü Sayın Adnan Yıldırım'a bir davette bulunduk. Sayın    Genel  Müdür Adnan Yıldırım bu kapsamda “ İhracatın Finansmanında Türk Eximbank ” konulu bir sunum yapmak üzere 15 Ocak Salı günü saat 14.00’ de Odamızda olacağını bildirmiştir.

Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce ve Bolu İl ve İlçelerimizde bulunan tüm Oda ve Borsa yönetimlerimiz ile birlikte; ihracat yapan, ihracata yönelik ürün ve ithal ikame ürün üreten firma yetkililerini 15 Ocak 2019 Salı günü saat 14.00’ de ZTSO Konferans Salonunda gerçekleşecek olan  bu toplantıya bekliyoruz." dedi.


Editör: Haber Merkezi