COVID-19 TEDBİRLERDEN ETKİLENEN YİYECEK VE İÇECEK HİZMETİ FAALİYETLERİNDE BULUNAN KDV MÜKELLEFLERİ İÇİN CİRO KAYBI DESTEĞİ YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Yiyecek ve içecek hizmeti faaliyetinde bulunan ve salgın hastalıkla mücadele kapsamında alınan tedbirlerden direkt olarak etkilenen işletmelere yönelik sağlanacak ciro kaybı desteği hakkında detayları içeren ilgili Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'nin 6 Şubat 2021 gün ve 31387 no'lu sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararına göre, 2019 yılındaki cirosu 3 milyon lira ve altında olup, 2020’de cirosunun en az yüzde 50’sini kaybeden işletmelere, azalan cironun yüzde 3’ü kadar destek verilecek. Destek miktarı 2 bin liradan az, 40 bin liradan fazla olamayacak. İşletme cirosunun tespitinde 2019 ve 2020 yıllarında verilen KDV beyannameleri esas alınacak.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir konu ile ilgili yaptığı açıklamada” Üyelerimizin talepleri doğrultusunda TOBB nezdinde yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde çıkan bu düzenleme için başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na çok teşekkür ediyor, üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi