*** Zonguldaklı halk şairi Galip Yılmaz Çavuş, Kanal Z'de gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Erhan Çakmak'ın hazırlayıp sunduğu SAHNE-İ SİYASET programına konuk oldu.

*** Özellikle hiciv-taşlama tarzındaki şiirleri ile tanınan Şair Galip'in, ironik ifadelerle kaleme aldığı " Ben de aday oldum" başlıklı şiiri, Erhan Çakmak tarafından canlı yayında okunup yorumlandı.

" Hak hukuk adalet kalkacak rafa / Rüşvetsiz işlem yapmam bi defa/ Hırsızlığa süper çalışır bu kafa/ Haydi vatandaş oyları verin bana" şeklindeki mısraların da yer aldığı şiiri yorumlayan Erhan Çakmak, "iyi örnekleri dışında tuttuğunu belirterek", yolsuzluğa bulaşmış belediye başkanlarına sert eleştiriler yöneltti.

İmar yolsuzluğu yapan, yandaşlarının çıkarı için yeşil alanları imara açan, gırtlağına kadar harama bulaşmış, yandaş müteahhitlere peşkeş üstüne peşkeş çeken belediye başkanlarına atıfta bulunan Erhan Çakmak, " Bir de bunlar pişkin pişkin toplum huzuruna çıkıp haktan hukuktan, doğruluktan dürüstlükten söz ediyor, pes doğrusu*" şeklinde konuştu.

*** Geçmişte görevi kötüye kullanmaktan yargılanan bazı belediye başkanları hakkında mahkeme kararlarında "aynı suçu tekrar işleyebilir" şeklinde kanaat oluştuğunu vurgulayan Erhan Çakmak, bunların "zamanaşımı" sayesinde ceza almaktan kurtulduklarını ifade etti.

***Programda Şair Galip'in birçok şiiinden örnekler verilirken,şiirleriyle ilgili görüş ve düşüncelerini açıklayan Galip Yılmaz Çavuş, "Okumanın, bilgiye ve bilime ulaşmanın" önemine değindi.

Galip Yılmaz Çavuş'un, canlı yayında okunan " Ben de aday oldum" başlıklı şiiiri ise siyaset kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi