KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ İLE İLGİLİ YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ GERÇEKLEŞTİ

Resmi Gazete'de yayınlanan Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili yönetmelik değişikliğiyle önemli bir düzenleme hayata geçti. Düzenleme, Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalanma kararının daha esnek ve daha hızlı alınmasını sağlayacak.

Kısa Çalışma Ödeneği, genel ekonomik, sektörel, bölgesel zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik şartı aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde istihdamı koruyan bir uygulamadır. Bu uygulama ile birlikte işyerinde üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlanmaktadır.

Yapılan yönetmelik değişikliği ile "dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar" da Kısa Çalışma Ödeneği kapsamına dahil edildi. Böylece işçiler ve işverenler konjonktürel gelişmelerden kaynaklı yaşanabilecek durumlara karşı daha güçlü kılındı. Kısa Çalışma Ödeneği, firmaların istihdamlarını korumalarına imkan verdiği için artan talebe de hazırlıklı olmalarını sağlayacak bir proaktif yaklaşım olarak kabul edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir “Resmi Gazete yayımlanan Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili düzenleme  de emeği geçen herkese iş dünyamız adına teşekkür ediyorum. Kısa Çalışma Ödeneği içinden geçtiğimiz süreçte istihdamın devamlılığını sağlamak ve işletmelerimizin istihdam yükünü azaltmak için çok kritik bir adım olmuştur. Bu tür önemli düzenlemeler iş dünyasının üretim motivasyonunu artıracaktır” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi