Zonguldak il Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞ Kurumu il Müdürlüğü, Kozlu, Alaplı, Çaycuma ve Devrek Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ‘Geleneksel mesleklerden oluşan el sanatları ve yöresel ürünleri’n tanıtıldığı sergi açıldı.

Sergi açılışına Vali Ahmet Çınar, İş-Kur İl Müdürü Gönül Demirsu ve daire müdürleri katıldı.

‘Geleneksel mesleklerden oluşan el sanatları ve yöresel ürünleri’ tanıtıldığı sergi açıldı.

İş-Kur İl Müdürü Gönül Demirsu bir konuşma yaparak şunları söyledi; “İl Milli Eğitim Müdürlüğü, iş Kurumu il Müdürlüğü, Kozlu, Alaplı Çaycuma ve Devrek Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen geleneksel mesleklerden oluşan el sanatları ve yöresel ürünlerimizin tanıtıldığı sergimize hoş geldiniz.

Bilindiği üzere Mayıs ayının 2.haftası anneler günü olarak kutlanmaktadır. Annelere olan sevgi her ne kadar tek bir günle sınırlandırılmayacak olsa da, bu güzel günün öncesinde böyle bir etkinlikte sizlerle olmaktan mutluluk duyuyoruz.  Bu anlamlı günde gerçekleştirilen sergimizde değerli annelerimizin, anne adaylarımızın geleneksel mesleklerimiz kapsamında ürettiği el emeklerinin yer aldığı ürünleri sergileyebilmelerindeki katkılarından dolayı Kozlu Halk Eğitim Müdürlüğü hocamız Nurten Turt hanımefendiye teşekkür ediyor, İş-Kur olarak imkanlarımızın elverdiği sürece kadınlarımıza destek olmaya, geleneksel mesleklerimizi yaşatmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. Söz konusu kurslarımızda kadınlarımızı meslek sahibi yaparken, i İş-Kur olarak katılanlara günlük 35 tl ödüyoruz, genel sağlık sigortalarını da yaptırıyoruz. Ayrıca ürettikleri ürünlerin malzeme bedeli ile eğitici ücretlerini de karşılamak suretiyle ilimiz ekonomisine mesleki ve maddi katkı sağlıyoruz. Kurs sonunda eğitimlerini başarı ile tamamlayanlara öğrendiklerini hayata geçirmeleri ve iş bulmalarına katkı sağlamak üzere sertifikalarını takdim ediyoruz.

Bu kapsamda son 4 yılda İş-kur-Halk Eğitim Müdürlükleri is birliğinde 1367 mezun verdik, vermeye de devam ediyoruz”

ŞEHİT ANNESİNE HEDİYE TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından İl mili Eğitim müdür Pervin töre tarafından 1994 yılında Hakkari Şemdinli’de şehit olan Kemal Günaydın adlı şehidimizin annesi Emine Günaydın’a hediye takdim edildi. Pervin Töre şehit annesini elini öptü

VALİ SERGİYİ AÇTI

Vali Ahmet çınar, beraberinde İl Milli Eğitim müdürü Pervin töre ve İş-Kur İl Müdürü Gönül Demirsu ile birlikte serginin açılışını gerçekleştirdi ve sergiyi gezerek ürünler hakkında  bilgi aldı.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi