Zonguldak İl Genel Başkanı Necdet Karaveli, mecliste bağlanan 138 milyon liralık 2021 yılı bütçesini değerlendirerek, "Bütçede emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Pandemi den dolayı toplantımızı kısa tutmaya çalıştık. 15 günlük sürede toplantımızı bitirdik. İnşallah performans noktasında önümüzdeki performansın işlere yansıması da umduğumuz gibi olacak. Biz de yakından takipçisi olacağız. Bu noktada bir sıkıntı çıkacağını tahmin etmiyorum. Önemli olan birlik ve beraberlik içerisinde ve koordineli bir şekilde işlere asılabilmek, enerjimizi işlere yansıtabilmek. Bunu da yapacak ekip arkadaşları bu idarede mevcut. İnşallah umduğumuz gibi bir yıl olacak."dedi.

Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli bütçeyi değerlendirdi.

İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı 15 birleşimi tamamlanarak bütçe görüşmeleri sona erdi.

2021 YILI BÜTÇEMİZİ 138 MİLYON LİRA OLARAK BAĞLADIK

Bütçede emeği geçenlere teşekkür eden ve 2021 yılı bütçesinin 138 milyon lira olarak bağladıklarını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, "15 gündür bütçe noktasında meclisimizle beraber çalışmaktayız. 2021 yılı bütçemizi 138 milyon olarak bağladık. Bütçenin ayrıntısına Gelecek olursak yaklaşık olarak 17 milyon lira civarı direkt yol ulaşım hizmetleri Müdürlüğüne ve 5 milyon 210 bin lira su kanalizasyon hizmetleri müdürlüğüne alarak 3.5 milyon köy yardımı ile beraber yaklaşık olarak 23 milyon paranızı direkt özellikle köylerin su ve yol hizmetlerinde kullanmak için planladık. Devamında yine Turizm Müdürlüğümüzede ödenek aktararak devam eden Turizm projelerimizin sürekliliğini sağlamak için orayada ödenek koyduk. Devamında dış müdürlüklerimizden yine hem gençlik spor hem tarım müdürlüğümüze bu sıkıntılı dönemde para aktararak ilimizdeki hem spor hizmetleri noktasında hem de tarım faaliyetlerinin devam etmesi için meclis olarak üzerimize düşeni yaptık. Yine yapı kontrol Müdürlüğümüze de ödenek aktararak binalarımızın bakım onarım, personelinizin daha da rahat edebilmesi için o noktadada ehemmiyet göstererek yine oraya da para aktardık. Yine bilgi işlem müdürlüğümüz özellikle teknik manada idareniz içerisindeki çalışmaları devam ettirecek. Bütçeyi incelediğinizde arkadaşlar biliyorsunuz panelinden dolayı vergilerin toplanması noktasına bir problem var ama buna rağmen yine Allah'a şükürler olsun ki yatırım noktasında bütçemiz de kaynağımızı iyi değerlendirmeye çalıştık. Bizim her zaman söylediğimiz bir şey var. "dedi.

KÖYDES ÖDENEKLERİYLE YOL VE SU HİZMETLERİNE DEVAM

KÖYDES ödenekleri hakkında da açıklama yapan Karaveli, "İnşallah KÖYDES ödenekleri ile beraber biz yine bölgemize hem yol hem de şu anlamında hizmet etmeye devam edeceğiz."şeklinde konuştuk. 

BÜTÇE UYGULAMA KONUSUNDA BİR PROBLEM YAŞAMAYACAĞIZ

Bütçeyi Uygulama noktasında bir sorun yaşayamayacaklarını ifade eden Necdet Karaveli, "Meclis noktasında da rahat bir bütçe dönemi geçirdik. Müdürlerin bize bu konuları tartışarak bir bütçe ortaya çıkartmaya çalıştık. İnşallah Uygulama noktasında da problem yaşamadan Bu hazırlıkları yapıp yaz ayı gibi sezon geldiğinde bir an evvel çalışmalarımıza başlarız."diye konuştu.

ARAÇ GEREÇ İHTİYACININ %50’SİNİ KARŞILADIK

Meclisi olarak özel araç gereç ihtiyacının %50'ini karşıladıklarını ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, "Bildiğiniz gibi geçtiğimiz bütçede araç-gereç noktasında bir planlama yapmıştık. Bunların yaklaşık olarak %50 veya %55'ini gerçekleştirdik.  Önümüzdeki dönem kaynaklarımızı kullanarak yine bu araç gerecin bakımevlerimize, şantiyelerimize kazandırılması noktasında çalışmalarımız devam edecek."dedi.

12 KATLI İŞ MERKEZİ'NDE Kİ 5 KATI VE TÜRKALİ'DEKİ TESİSİ SATARAK KOKAKSU'YA EK BİNA YAPACAĞIZ

İdareyi sadeleştirme çalıştıklarını türklerdeki tesisi ve 12 katlı İş Merkezi'nde ki 5 katı Fatma kararı aldıklarını belirten meclis başkanı karaveli, "Bizim bir yandan da bir maksadımız var idareyi sadeleştirmeye çalışıyoruz. Özellikle Türkali'deki tesisin satışı,(12 katlı iş merkezi) binanın satılıp ek binamızın olduğu yerde yeni bir hizmet binası yapılarak işlerin oradan koordine edilmesi, Tabii bu anlamda buralardaki giderlerin toplanması noktasında da bir çalışmamız var. İnşallah her şey umduğumuz gibi olacak planladığımız gibi olacak Biz İl Özel İdaresi olarak yenilenme noktasında yeniden yapılanma noktasında çalışmalarımıza devam ettireceğiz."dedi.

KAMYONLARMIZ GELDİĞİNDE NAKLİYAT KONUSUNDA BİR SIKINTI YAŞAMAYACAĞIZ

Necdet Karaveli, "İnşallah kamyonlarımız geldikten sonra bizim nakliyat noktasında buradaki malzemelerin ilçelere dağılımı noktasında da bir problem yaşamayacağız"dedi.

ÖZEL İDAREYİ KURUMSALLAŞTIRMA YA ÇALIŞIYORUZ

Personel için hizmet içi eğitimleri düzenlemeye devam edeceklerini belirten Necdet karaveli, "Biz özel idareyi kurumsallaştırma ya çalışıyoruz. Bütün işlerin bir plan program çerçevesinde yürümesini sağlamaya çalışıyoruz. Bu noktada 

Yatırım noktasında da bütçeyi değerlendirdiğimizde genel anlamda totalde yaklaşık olarak %40’ın  üstüne doğru çıktığımızı görüyoruz ve bu da sevindirici bir şey. İnşallah özellikle cari noktasında da biz elimizden geleni yapmaya çalıştık hem yatırım hem de cari düşündük.bu noktada idare ile beraber yasama organı bir bütün olarak karar verdi."dedi 

KÖYDES PROJELERİ İLE BİRLİKTE SU VE YOLA 65-70 MİLYON LİRA HARCAYACAĞIZ

KÖYDES hakkında bilgi veren Necdet Karaveli, " KÖYDES ile beraber bütünleştiği de yaklaşık olarak sadece yol ve suya harcayacağımız para burada 65-70 milyon lirayı inşallah bulacak."dedi.

ÜZÜLMEZ VADİ PROJESİ HARMANKAYA PROJESİNE BAŞLANACAK

Meclis olarak Turizm yatırımlarına devam edeceklerini ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli şunları söyledi: 

"Bir yandan da dediğim gibi bizim değişim mi dönüşüme ihtiyacımız var bu noktada da işte Turizm projeleri devam edeceğini görüyoruz. Üzülmez vadi projesine İnşallah başlanacak. Harmankaya da çalışmalar devam ediyor. Gökgöl mağarası, işte kireçlik, İnşallah kandili yöresel ürün pazarı da aktif hale geldi. önümüzdeki yıl İnşallah biz Alaplı gümeli yaylalarda da bir çalışma yapacağız. Biliyorsunuz geçtiğimiz dönem eğerci'den yaylalara bağlanan yaklaşık olarak 10 kilometrelik yolun temel hazırlığı yapıldı. bu sene oranında asfaltını yapıp gümeli istikametine gelen yolu da hallettikten sonra biz burada bir entegrasyonu sağlamaya çalıştığımızı ortaya çıkartacağız.”

PERFORMANS NOKTASINDA UMDUĞUMUZ GİBİ OLACAK

Bütçeden yüksek bir performans beklediklerini belirten Necdet Karaveli şunları değerlendirdi.

"Bütçede emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Pandemi'den dolayı toplantımızı kısa tutmaya çalıştık 15 günlük sürede toplantımızı bitirdik. İnşallah performans noktasında önümüzdeki performansın işlere yansıması da umduğumuz gibi olacak. Biz de yakından takipçisi olacağız. Bu noktada bir sıkıntı çıkacağını tahmin etmiyorum. Önemli olan birlik ve beraberlik içerisinde ve koordineli bir şekilde işlere asılabilmek, enerjimizi işlere yansıtabilmek. Bunu da yapacak ekip arkadaşları bu idarede mevcut. İnşallah umduğumuz gibi bir yıl olacak."

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi