Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, "Tamamı olmasa da yüz yüze eğitime başlayan tüm öğrencilerimizi tüm öğretmen arkadaşlarımıza yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yüz yüze eğitime açılmayan sınıflardaki eğitim-öğretimin de bir an önce açılarak tamamen 18 milyon öğrencimizin ve 1 milyon öğretmenimiz ile beraber eğitim öğretiminin tam açılması temenisinde bulunan Memur-Sen Başkanı Kamuran Aşkar yeni eğitim öğretim yılını şu sözlerle değerlendirdi;

"Dünyamız ve ülkemiz çok sancılı bir süreçten geçiyor. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı ve kısa vadede eskisi gibi olmayacağı günler yaşıyoruz. Dolayısıyla Eylül ayında başlaması gereken eğitim öğretim gecikmeli olarak kısmen başlamış bulunuyor. Bundan büyük bir mutluluk duyduğumuzu özellikle belirtelim. Özellikle öğretmenlerimizin öğrencilerimize buluşmasını çok önemsiyoruz. Yüz yüze eğitimin yerini hiçbir şeyin tutmayacağını belirtmek istiyorum. 

Özellikle kamuoyu da yüz yüze eğitim ile ilgili olumsuz söylemlere de şahit oluyoruz.
Yeniden koronavirüs artarsa öğrenciler arasında gözükürse gibi bir sorunlar karşı karşıyayız.Öncelikle şunun bilinmesini istiyoruz. Bir öğrencimizin hayatından daha değerli hiçbir şey yoktur ama bir taraftan da şunu bilmemiz gerekiyor ki öğrenciler eğitimden daha fazla uzak kalırsa bu sefer öğrenciyi eğitimi adaptasyon etmek ve eğitim-öğretim ortamına yeniden yönlendirmek çok zor olacağı için bizim önerimiz şudur.
Covid-19 ile ilgili tüm önlemler, alınması gereken, yapılması gereken ne varsa ki bu konuda özellikle Milli Eğitim bakanlığının okullara yeniden bir bütçe oluşturmasından tutun mahalli idarelerin bu konudaki etkinliğini ön plana çıkararak okul yönetimlerinin ağırlığını hissettirmesine varıncaya kadar tüm önlemleri alarak eğitim-öğretimi yeniden başlatmak zorundayız. Karşı çıkmakla sorumlu çözemeyiz. Karşı çıkmak yerine önlem alarak önlemlerle birlikte eğitim-öğretimi başlatmak ve ardından da. Bu ülkenin kalkınmasının bir formülü olan eğitimde beraber ülkenin kalkınmasının önünde yeniden açmak zorundayız. Ben bu duygu ve düşüncelerle tamamı olmasa da yüz yüze eğitime başlayan tüm öğrencilerimizi tüm öğretmen arkadaşlarımıza yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum.ardından da açamadığını sınıflardaki eğitim-öğretimin de bir an önce açılarak tamamen 18 milyon öğrencimizin ve 1 milyon öğretmenimiz ile beraber ülkenin kalkınmasına hizmet etme noktasında eğitim öğretiminin tam açılması temennisi ile tüm arkadaşlarıma eğitim camiasına hayırlı olsun diliyorum."
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi