Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Özel İdare bütçesini değerlendirdi.

Karaveli, 2022 yılı için 183 milyon lira olarak bağlanan Özel İdare ödeneğinde %30 üzerinde yatırım öngördüklerini ifade etti.

Necdet Karaveli, yatırım programları ile birlikte 2022 yılında yine ilimizde tamamlanmayan ve kalan işlerini tamamlayacaklarını söyledi.
Eğitime 24 milyon lira bütçe ayırdıklarını da belirten İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, şunları söyledi:

UZLAŞARAK BÜTÇE OLUŞTURDUK 

"19 gün süren bütçe görüşmeleri sonunda Zonguldak İl Özel İdaresi'nin 183 milyon liralık bütçesini onayladık ve bağladık. Hayırlı ve uğurlu olsun.Genel olarak bütçeye baktığımızda %30'un üzerinde bir yatırım ön gördük. Her yatırım önemlidir ve il özel idaremizin câri giderlerinin düzenlenmesi bütçe tertibin de çok önemli. Tüm arkadaşlarımızla beraber uzlaşarak bütçe oluşturduk. 

KÖYDES'TEN ÖDENEK GELECEK 
Bütçeye şu anda totâl anlamda yol ve ulaşım ve kanal hizmetleri ile müdürlüğümüze yaklaşık 27 milyonla yakın bir para koyduk Bunun yanında makine İkmal ve insan kaynaklarına da Köydes'den gelecek ödeneklere de zemin oluşturmuş olduk. Yatırım programları ile birlikte 2022 yılında yine ilimizde tamamlanmayan ve kalan işlerini tamamlayacağız. Diğer yandan yine biz tüm Zonguldak'a dokunmaya çalıştık. Eğitim hizmetleri noktasında da yaklaşık olarak 24 milyon lira bir ödenekle destek verdik. Bunun yanında da hem Tarım İl Müdürlüğümüz hem de Gençlik Spor Hizmetleri Müdürlüğümüze ödenek koymak şartıyla bunların içinde tabii ki AFAD da var tüm müdürlüklerimize de dokunmaya çalıştık. Dediğim gibi biz reel bütçe oluşturmaya dikkat ettik. 

EKSİK KALAN İŞLERİ TAMAMLAYACAĞIZ

Tabii ki bunun yanında bu yıldan eksik kalan ve aksayan işleri de önümüzdeki yıl tamamlanacağımızın sözünü buradan vermek istiyorum genel anlamda. Aralık ve içerisindeki yatırım proğramıyla her şey çok daha net bir şekilde ortaya çıkacak. Yani burada bütçe çalışmalarında emeği geçen bütçe oluşumunda emek sarf eden il genel meclis üyelerimize, plan bütçe Komisyonuna özel İdare Müdürlüğü ve muhasebe müdürlüğündeki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 2022 yılı bütçesinin Zonguldak'ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum"
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi