Fehullahçı Terör Örgütü (FETÖ)  tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmek istenen dış destekli hain darbe girişiminin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile Türk Milleti tarafından etkisiz hale getirilmesinin 3. yılında yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi.
  Sabah saatlerinden itibaren Gazipaşa Caddesi trafiğe kapatıldı, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Akşam saatlerinden itibaren Madenci Anıtı’nı dolduran binlerce Zonguldaklı, 15 Temmuz gecesi Türk Milleti’nin direniş ruhunu yeniden yaşadı.
 Ellerinde Türk Bayrakları ile 7’den 70’e alanı dolduran binlerce Zonguldaklı, yağışlı havaya rağmen saat 20.00 Fevkani Köprüsü üzerinde toplanarak, Madenci Anıtı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü’nün ardından etkinlikler Madenci Anıtı önünde devam etti. Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız hep birlikte okundu.

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü etkinliklerine Vali Erdoğan Bektaş,Garnizon Komutanı Ayhan Kafalı, CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan,Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız, BEÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Çufalı,  İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu,İşkur İl Müdürü Gönül Demirsu, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ve Yönetim Kurulu Üyeleri, belediye başkanları, siyasi partilerin ve STK’ların temsilcileri, daire müdürleri ile binlerce Zonguldaklı katıldı.

Editör: Haber Merkezi