CHP Merkez İlçe Başkanı Belediye Meclisi’nde alınan su zammı kararına tepki gösterdi.

Uzun, Alan’ın seçim öncesi verdiği vaatlerin tam aksine su fiyatlarında kendi tabiri ile güncelleme yapıyor dedi.

CHP İlçe Başkanı Uzun, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

‘’Zonguldak Belediyesin’de Başkan Ömer Selim Alan seçim öncesi  verdiği vaatlerin tam aksine su fiyatlarında kendi tabiri ile bir ‘GÜNCELLEME’ yaparak ; Cumhurbaşkanının ‘Millet olarak fedakarlık yapmaktan acıda olsa doğru olan reçeteleri uygulamaktan kaçınmayacağız, sözlerine ne kadar sadık olduğunu, belki de bunu ilk ispatlayan AKP’li belediye başkanı oldu!

 Ömer Selim Alan ‘zam’ sözcüğü yerine güncellemeyi kullanarak, halkımızda yaratacağı olumsuz etkiyi, aklı sıra kurnazca yok saymaya çalıştı.

 Oysa ki , pandemi  koşullarının her geçen gün insan sağlığını tehdit ettiği kritik bir dönemde ve suyun virüsün bulaşma konusunda  en etkili  bir unsur olarak ilan edilmesini görmezden gelerek zam uygulayabilmek hangi akıl ve vicdana sığıyor , Selim Alan’ın öncellikle cevaplaması gereken önemli bir sorudur .

Toplumun bütün katmanlarını tehdit eden , hayat pahalılığı , yoksulluk ve işsizlik karşısında çare olamayanların üstüne üstlük böylesine bir dönemde suya zam yapmaları yukarıda ifade ettiğimiz gibi, gelecek acı reçetelerinde maalesef ilk habercidir.

 Belediye Başkanı Ömer Selim Alan sürekli olarak eleştirdiği geçmiş dönem CHP’li belediyeleri ve başkanlarını bir kenara bırakarak mensubu olduğu siyasi parti tarafından Ankara merkezli olarak , CHP’li Zonguldak Belediye’sinin nasıl engellendiğini ve yıllarca bu kentin insanlarının nasıl cezalandırıldığını sorgulamalıdır. 

 Sayın başkan pandemide suya en fazla ihtiyaç görüldüğü bir dönemde  yaptığı zamla tarihe geçmiştir. Ömer  Selim Alan’ın ‘Kayıp kaçak’ konusunda hesaplarımızda yanılmışız şeklinde ki iş bilmezlik ve acemice itiraflarını ve bunun  neticesindeki sözüm ona güncellemelerinin CHP Zonguldak İlçe Örgütü olarak , halkımız adına yakınen takip edeceğimizi ve çıkarlarını savunacağımızı bir kez daha burdan ilan ediyoruz. 

’’dedi.

Editör: Haber Merkezi