Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle esnafa ve ticaret erbabına çağrıda bulunarak her bayram yapıldığı gibi ürünlere zam yapılmamasını talep etti.

Esnaf ve ticaret erbaplarının akıllarını başlarına almaları gerektiğini ifade eden Başkan Topaloğlu "Bayramları fırsat bilerek vatandaşı kazıklamayın" dedi. 

Ali Topaloğlu vatandaşın kazıklandığını belirterek şunları söyledi:
"Bayramı firsat bilerek vatandaşı kazıklamayın.    Ne yazıkkı her bayramda olduğu gibi bayram öncesi fiyatlar aşırı artmaktadır. Esnaf ve ticaret erbabl böylesi günlerde inançlarını rahat bir şekilde yerine getirmek isteyen vatandaşa daha ucuza minümin kar marjı ile ürün satması gerekirken maalesef fiyatlar katlanmakta bayramı vatandaşa eziyete, kendileri için fırsata çevirmektedirler. Bu durumu şiddetle kınıyoruz. 

Yetkililer gerekli önlemleri almalı çıkarcılar fırsat vermemelidir. Denetim sürekli kesıntısız yapılmalıdır. Vatandaşa çağrımız bayramda alişverişe çok dıkkat etmeli alişveriş songüne bırakılmamalıdır. Alişverişte merdiven altı ürünler tercih edilmemelidir. Mutlaka fiş ve fatura alınmalıdır. Kurbanda hijyenik kurallara uyumalı kesimler profesyonel tarafından yapılmalıdır. Salgının geçmediğini bilerek koşullara uyulmalıdır Bu vesile ile halkımızın bayramını kutlarım."
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi