“10 KASIM  ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ” NEDENİYLE CUMHURİYET HALK PARTİSİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI FİKRET ZAMAN 'IN 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ AÇIKLAMASINDA ŞUNLARI İFADE ETTİ :

''Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 80. yıl dönümünü saygı ve özlemle anıyor.10 Kasım, Atamızın bizlere bıraktığı emanetlerine ve vasiyetlerine uyup uymadığımızı değerlendirdiğimiz bir gün olmalıdır.

Atatürk güçlü bir mantığa ve kişiliğe sahipti. Sert ve kaideli devlet adamlığının yanı sıra, sevgi dolu, yardımsever bir insandı. Yurdunu ve ulusunu gelecek tüm zararlardan korumaya çalışarak, yaşamı boyunca hiçbir zorluktan yılmamış hep başarma güdüsüyle çalışmıştır.

1938 yılından bugüne, her 10 Kasım Ata'mızı kaybetmenin verdiği büyük hüznün yanında, onu daha iyi anlamanın gereğinin ortaya konulması gereken bir gün olarak  değerlendirilmeli ve  O'nun hayatını, ilkelerini ve bizden yapmamızı istediği şeyleri, akılcı ve bilimsel olarak muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmak ,bizlerin birinci vazifesi olmalıdır. Atatürk devrimleri bugün birçok ülkede örnek olarak kabul görmüş bir vaziyette ele alınmaktadır. Bağımsızlığını tam olarak kazanamamış birçok ülkeye Atatürk devrimleri, yol gösterici olarak ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Bütün bunlar Atatürk'ün evrensel bir dünya görüşünün mimarı olduğunu da göstermektedir.

Atatürk'ü her 10 Kasım'da daha iyi anlamak ve anlatmak hepimizin görevi olsun ki! Bizden sonraki nesillerimiz onu daha iyi anlasın. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu aziz vatanın nasıl ayakta kaldığını öğrensin ki, bayrağına ve vatan toprağına daha çok sahip çıksın. Her türlü iç ve dış düşmanlara karşı uyanık ve hazırlıklı olabilsin.

Atatürk, askeri zekası, çalışkanlığı ve fedakarlıklarıyla milletimize önder olmuştur. Her Türk vatandaşı onu çok iyi tanımalı, ilkelerini benimsemeli, kurduğu cumhuriyeti korumalı ve yaşatmalıdır.Biz Türk milleti olarak onu unutmayacak, devrimlerine ve ilkelerine bağlı kalarak, Atatürk’ün eseri Türkiye Cumhuriyeti’ni tam bağımsız olarak sonsuza dek yaşatacağız.Her Türk vatandaşının görevi Atatürk’ü her 10 Kasım’da anmak,anlamak ve bir sonraki nesillere anlatmaktır.

Atatürk, uluslararası anlayış, iş birliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişiliği, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir devrimci, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, yaşamı boyunca insanlar arasında  dil, din, ırk ayrımı gözetmeyen, eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur.

Atatürk'ün yaşamına ait en büyük anıt, hiçbir şekilde taştan ya da mermerden inşa edilemez. Kendisinin bıraktığı en büyük miras, Türkiye Cumhuriyeti ve laik demokrasidir. 

Türkiye cumhuriyetinin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80.yılında saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. '' Dedi.

Editör: Haber Merkezi