Zonguldak Bülent Ecevit üniversitesi  Dr.Öğretim Üyesi Hasan Özer tarafından yazılan, "Zonguldak Yöresinde Yaşayan İnsan Hazineleri" isimli kitabın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısına ZBEÜ Rektörü Prof.Dr.Mustafa Çufalı, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası   Başkanı Muharrem Coşkun, ZTSO Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya ZBEÜ Genel Sekreteri Hayri Bulazar, Rektör Yardımcıları ve kitabın yazarı Hasan Özer katıldı.

REKTÖR ÇUFALI: BAŞARILARIMIZ DAHA DA ARTACAK

Rektör Mustafa Çufalı, "Üniversite faaliyetlerimiz ile ilgili bugün bir toplantı düzenliyoruz. Üniversitemiz Zonguldak ile ilgili çeşitli kitaplar yayınlanmaktadır ve bununla ilgili de arkadaşlarımız projelerini belirtmekte ve  bizde değerlendirmekteyiz.Bugün elinizdeki eserde Zonguldak yöresinde yaşayan insan hazineleri,  Zonguldak esnafının Zonguldak'taki sanatkarların kendi çabaları kendi alanlarıı ile ilgili şuana kadar öne çıkan faaliyetlerin tanıtımı konusunda yapılan bir çalışma. Bizim için yüz akı bir çalışma. Bugün bu kitabın tanıtımı için bugün buradayız, sizlerle buluştuk.Bu çalışmada emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza hem de ZTSO ve ZESOB'a teşekkür ediyoruz. Beraber güzel bir eser ortaya koydular. Bu da Zonguldak'ın tanıtımı için önemli. Bundan önce birçok çalışmaya imza atmıştık. Bundan sonra  çalışmalar devam edecek.
Başarılar bizim hızımıza hız katacak bunlarla eğitim vereceğiz ve daha da yukarılara gitme çabası içerisindeyiz"dedi.

ÖZER:KAYBOLMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEKLERİ BU KİTAPTA TOPLADIK

Kitabın yazarı Dr. Öğretim Üyesi Hasan Özer ise yaşayan insan hazineleri ülkemizde son yıllarda önemli bir hale geldi.Sizler de takip ediyorsun bir kaç yıldır Cumhurbaşkanlığı bünyesinde ülkenin insan kaynakları takip ediliyor. Zonguldak ilinde hayata geçirmek istedik.Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde böyle bir şey başlatmanın mutluluğu ve gururu içerisindeyiz. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği ile birlikte kaybolmakta olan meslekleri kayda geçirmek istedik.Çünkü sizden de takip ettiği gibi teknoloji çok hızlı gelişiyor ve bizleri çok sıradan olan meslekler ama yeni nesil için nostaljik meslekler haline gelmeye başladı.Bu bakımdan çırağı yetişmeyen kalfası yetişmeyen kaybolmaya yüz tutmuş meslekler deki ustaların hayat hikayelerini kayıt altına almak düşüncesiyle harekete geçerek bu kitabı oluşturduk.Bu konuda Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, katkıları için teşekkür ediyorum.Bu kitapla birlikte şehir ve üniversite buluşmasını sağlamak istedik.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Zonguldak Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun yaptığı konuşmalarda böyle bir projede yer almaktan mutlu olduklarını ifade ettiler.

Toplantıda kitabın sinevizyon gösterisi yapıldı ve ayrıca kitap ekibi de hikayeleri anlattı.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi