Rektör Devrek Kampüsünde Düzenlenen Geleneksel Tanışma ve Kaynaşma Kahvaltısında Öğrencilerle ile Bir Araya Geldi

Zonguldak Bülkent Ecevit Üniversitesi  Devrek Meslek Yüksekokulu (MYO) ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda,  yeni gelen öğrencilere yönelik her yıl geleneksel olarak düzenlenen tanışma ve kaynaşma kahvaltısı, 3 Ekim Perşembe günü gerçekleştirildi.

Devrek Belediyesi’nin katkılarıyla Yüksekokul bahçesinde yapılan kahvaltıya Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Devrek MYO ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ferdi Kesikoğlu, ilçe protokolü, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının hayırlı olması dilekleri ile söze başlayan Rektörümüz,  Devrek’in doğasıyla, iklimiyle, insanıyla şirin ve güzel bir ilçe olduğunu, burada eğitim gören öğrencilerin acı-tatlı güzel hatıralar biriktirerek, memnun bir şekilde ayrılacaklarına inandığını söyledi. Prof. Dr. Çufalı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin öğrenci odaklı bir üniversite olarak öğrenciler için her şeyi yapmaya hazır olduklarını ve üniversitenin tüm yerleşkeleriyle sürekli büyüyen bir üniversite olduğunu belirterek, “Bu yıl da ilk defa Adalet Meslek Yüksekokulu’muza öğrenci aldık ve yüzde yüz doluluk oranına ulaştık. Aşçılık mutfağı ile ilgili teorik ve altyapı çalışmalarımız devam etmekle birlikte yakında fiili olarak da çalışmalarımız başlayacak. Bu vesileyle Aşçılık mutfağına katkılarından dolayı Cilas Kauçuk A.Ş.’ye;  kamu ve sivil toplum kuruluşlarına da desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.   

Belediye Başkanı Bozkurt ise, “Devrek Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projeleriniz de dahil olmak üzere her sorununuzda birebir muhatabınız olarak biz varız. Şahsım ve tüm belediye personelimle sizlerin her zaman yanınızdayız. Artık sizler ailelerinizin bir ferdi olduğu kadar Devrek ailesinin de bir ferdisiniz” diye konuştu.

Devrek MYO ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ferdi Kesikoğlu ise Devrek kampüsü olarak 2001 yılından bu yana öğrenci sayısını artırdığını,  bu yıl ilk defa öğrenci alan Adalet MYO ile birlikte 11 bölüm ve 14 programla eğitim hizmetine devam ettiğini söyledi. Dr. Öğr. Üyesi Kesikoğlu “2700 civarında kayıtlı öğrencimiz bulunmaktadır. Kentin dinamikleriyle birlikte hareket etmekten çok mutluyuz. Gerçekten doğası, tabiatı ve güler yüzlü insanlarıyla her zaman bizim yanımızda olan bir Devrek halkı var. Bu kahvaltı organizasyonunda da katkıları olan Devrek Belediyemize ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Öğrenciler de sohbet eşliğinde devam eden tanışma ve kaynaşma kahvaltısından duydukları memnuniyeti dile getirerek,  şehir ve Yüksekokula ilişkin talep ve görüşlerini Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı ve Belediye Başkanı Çetin Bozkurt ile paylaştı.

(Haber Merkezi)


Editör: Haber Merkezi