Kanal Z’de Hayata Dair” Programını yapımcısı ve sunucusu Nalan Dereli’nin sorularını cevaplayan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr. Şenay Özdolap Çoban önemli açıklamalarda bulundu.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, uzman kadrosu ve en ileri teknolojik tıbbi cihazları ile birlikte sadece Zonguldak’ın değil bölgemizin de göz bebeği konumunda.

Covid 19’la mücadelede büyük bir başarıya imza akan ZBEÜ Sağlık ve Uygulama Merkezi, Kardiyoloji, Onkoloji, Mikrobiyoloji, Radyoyoji, Çocuk Sağlığı, İç hastalıkları gibi çok sayıda bölümle birlikte Zonguldak ve bölge halkının tercihi.

Kanal Z’de Hayata Dair” Programını yapımcısı ve sunucusu Nalan Dereli sordu, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr. Şenay Özdolap Çoban cevapladı.

Prof.Dr. Şenay Özdolap Çoban, ZBEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Covid 19 mücadelesini anlattı ve ayrıca hastane hizmetleri hakkında bilgiler verdi.

Şenay Özdolap Çoban’dan sonra, Kardiyoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, Radyoloji, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kardiyoloji, Kan bankası, İç hastalıkları ve Onkoloji Ana bilim dalı yöneticileri Kanal Z Programcısı Nalan Dereli’ye bölüm çalışmaları hakkında önemli bilgiler sundular.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr. Şenay Özdolap Çoban ayrıca bölüm röportajlarında ayrı ayrı bilgiler de vererek vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulundu

Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Koroner Anjiyografi Ünitesi Prof Dr. Ferit Akgül’de Anjio ile ilgili bilgi verdi. 

Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Pcr ünitesi Prof. Dr. Füsun Cömert ise, “Mikrop avcısıyız. İnsanları etkileyen mikropları araştırıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Radyoloji Ana Bilim Dalı Manyetik Rezonans (MR) Ünitesi Prof.Dr. Banu Alıcıoğlu, MR cihazı özelliklerini ve hizmetleri anlattı.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Çocuk Onkoloji ve Çocuk Servisleri Prof.Dr. Gonca Handan Üstündağ ise, “Çocuk covid 19 ile mücadelede hasta kaybı yaşamamanın mutluluğu içindeyiz” dedi.

Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Doç.Dr. Ahmet Avcı, Kardiyoloji hizmetlerini anlattı. Bölgede en ileri teknik donanım açısından hastaneni tek ve Tek ve en ileri olduğunu anlattı

Onkoloji Bilim Dalı Onkoloji sorumlu hemşiresi Rabia Köksal’da, onkolojide en ileri tedavi uyguladıklarını ve en cihazlara sahip olduklarını söyledi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi