Uluslararası Kaya Mekaniği Birliği (ISRM) Başkanı Prof. Dr. Reşat Ulusay Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde düzenlene Yer bilimleri Söyleşisine katıldı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Yer Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından “Yer Bilimleri Söyleşisi” adlı etkinlik 06 Haziran 2021 Pazar günü online olarak düzenlendi. 
Yer Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Gürkan Bacak (Jeoloji Müh. Böl.) ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Melih Geniş (Maden Müh. Bölüm Başk.) tarafından yapılan açılış oturumunda söyleşiye katılan Uluslararası Kaya Mekaniği Birliği (ISRM) Başkanı Prof. Dr. Reşat Ulusay’ın tanıtımı yapıldı. Prof. Dr. Reşat Ulusay tarafından "Kaya Şev Duraylılığı Çalışmalarında Mühendislik Jeolojisi-Kaya Mühendisliği Birlikteliğinin Önemi ve Güncel Durum" konulu iki saat süren konuşmasında açık ocak madenciliğinde ve mühendislik şevlerinin tasarımında dikkat edilmesi gereken konulara değindi. Ulusay konuşmasında Türkiye ve Dünya’da meydana gelen şev duraysızlıkları örneklerle detaylandırdı. 
Online yapılan söyleşiye yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda bilim insanı, kamu ve özel sektör temsilcileri büyük ilgi gösterdi. 
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Yer Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Gürkan Bacak benzer etkinliklerin devam edeceğini ifade etti.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi