“1 Asırlık gururu evlerimizde yaşayacağız”
Zeki Tosun, Covid-19 pandemi virüsünün tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisini alarak TBMM’nin kuruluşunun 100’üncü yılı kutlama coşkusunu engellemiş olmakla birlikte, Korono Virüs tedbirleri kapsamında 23 nisan etkinliklerini evlerimizde geçirmeye neden olduğunu dile getirerek 1 Asırlık guru evlerde yaşayacaklarını söyledi.
Tosun,''Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olan çocukların geçmişten aldıkları güçle geleceği şekillendirip, müreffeh bir Türkiye’nin, barış için bir dünyanın kurulmasında önemli görevler üstleneceklerine inandığını ifade etti.
Tosun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajında, 23 Nisan’ın egemenliğin millete verildiği gün olduğunu ve Milli iradenin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisinin ülke demokrasinin gelişmesi ve Türkiye’nin kalkınmasının en büyük ve önemli güç kaynağını olduğunu söyledi.
Zeki Tosun mesajında şu görüşlere yer verdi; "TBMM’nin kuruluşunun 100’üncü yılını tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan Covid- 19 Pandemi virüs salgını nedeniyle ne yazık ki evlerimizde kutlamak zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlar, milli iradenin doğduğu bugünü sevgili çocuklara armağan ederek onlara olan güvenlerini göstermişlerdir. İnanıyor ve biliyoruz ki ülkemizin geleceği olan çocuklarımız, geçmişten aldıkları güçle geleceği şekillendirecek, müreffeh bir Türkiye'nin, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli görevler üstleneceklerdir. 
Bizler de sevgili çocuklarımıza güveniyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve Milli Mücadelede emeği geçmiş olan herkesi, Tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi en derin saygı ve rahmetle anıyorum. Ülkemizin her köşesinde gülen yüzleri ve sevgi dolu yürekleriyle bugüne anlam katan çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularla kutluyor, geleceğimiz ve sağlığımız için Evde Kal Zonguldak, Hayat eve sığar diyorum.”

(HABER- ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi