AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın Zonguldak ziyaretini değerlendirdi.

Bakan Varank'ın hen Çaycuma'da hem de Filyos'ta incelemelerde bulunduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, ziyaretin ilimiz ve bölgemiz için çok verimli geçtiğini belirterek şunları ifade etti;

FİLYOS ENDÜSTRİ BÖLGESİNİN TASLAK PLANI ÇIKARILACAK

"Sanayi ve teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank Zonguldak'ta ve Çaycuma'da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Ziyaretin amacı Öncelikle Çaycuma'da yapı dekorasyon fuarını açmaktı. Sayın bakanımız orada Sanayiciler ile birlikte oldu. Daha sonra organize sanayi bölgesinde bitmiş olan fabrikalardan 3 tanesinin açılışını gerçekleştirdi. Orada da bir dizi ziyaretler yaptı ve bilgiler aldı. Biz de Sayın bakanımızla organize Sanayi bölgesini gezerken orada bazı firmaların Zonguldak'ta neler yaptığını gördük ve bunların  birçoğu da yurtdışına ihracat yapıyor. Tabii bu da bizi oldukça mutlu etti. Hepsi de istihdama faydası olan büyük firmalar.
Daha sonra Sayın Bakanımız Zonguldak'ta gelmesinin en önemli sebebi olan Filyos projesi hakkında görüş alışverişinde bulunmak ve Filyos'ta yerinde hem Liman şantiyesini inceleyerek hemde arkadaki endüstri bölgesini inceleyerek tamamlamış oldu.
Tabii bu geziye Zonguldak Bartın ve Karabük illerinin valileri, milletvekilleri, il başkanları ve Ticaret ve Sanayi Odası başkanları katıldı, yani çok kapsamlı bir toplantıydı. Buradaki Gaye %80'lerin üzerinde Liman bitmek üzere alt yapısı üst yapısı ile ilgili görüş alışverişinde bulundular. Sayın Bakanımız hem Valilerle hem Kardemir, hem oradaki biliyorsunuz Filyos'un yönetimine talip olan Tosyalı Holding'in yetkilileri ile beraber orada bir dizi toplantılar yaparak bilgileri aldı ve görüş alışverişinde bulundu. Bu bizim için Zonguldak için bölgemiz için verimli bir toplantı oldu, üst yapıda neler yapılacak işte o arka taraftaki endüstri bölgesi'nde hangi sanayiler olacak bunlarla ilgili bir fikir alışverişi yapıldı ve ona göre de taslak olarak yapılan çalışmayı önümüzdeki günlerde bakanlık hayata geçirecekler.
İnşallah 2020 yılında limanımız bittikten sonra bir yandan da arkadaki endüstri bölgesi serbest bölge organize bölgesi yani sanayinin konuşlanacağı yer oradaki alt yapı çalışmaları bir yandan devam ederken bir yandan da yatırımcıları Zonguldak'a çekmiş olacağız.
Ben öncelikle Sayın Bakanımızın Zonguldak'a Filyos'ta yaptığı bu diğer için kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah Zonguldak için faydalı ve yararlı olacaktır."

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi