Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun Dünya Şehircilik Günü dolayısı ile açıklama yaparak sanayileşmenin getirdiği düzensiz yapılaşmanın önüne geçmeye çalıştıklarını söyledi.

İmar Barışı ve Mülkiyet Sorununun çözüme kavuşturulması ile Zonguldak’ta yaşanan imar kirliliğinin ve düzensiz yapılaşmanın ortadan kaldırılmasının önünü açtıklarını belirten Zeki Tosun açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Sanayileşme ile birlikte gelişen düzensiz şehirleşmeye önlemler alınsa da çarpık yapılaşmanın önüne geçilememiştir. Türkiye Kalkınma olarak dünyanın önce gelen ülkelerinden birisidir. Ancak kalkınma ve sanayileşme sonucunda artış gösteren düzensiz şehirleşme insanların hayatını olumsuz etkilemektedir. Son 100 yıl içerisinde Zonguldak’ta da Kömür işletmeciliğinin gelişmesi, kömür madenlerinin ekonomiye kazandırılması için başlatılan sanayileşme ile birlikte düzensiz ve imarsız yapılaşmadan nasibini almıştır.

Vatandaşlarımızın çağdaş koşullarda yaşaması, şehirlerimizin çevreyle birlikte bir eğitim, kültür ve insanca yaşam merkezi haline gelmesi çok önemlidir. Bu nedenle insanların sosyal gelişim süreçlerini olumsuz etkileyen çarpık şehirleşmenin önüne geçmek şehircilik ve yerleşim konusunda yaşadığımız sorunları acilen çözme kavuşturmak için ilimizin en önemli sorunlarından biri olan Havza-i Fahmiye kanununun getirdiği Mülkiyet Sorununu çözmenin ilk adımlarını attık.

Geçtiğimiz günlerde Mülkiyet sorununu ortadan kaldıran yasanın uygulanmaya başlaması ile birlikte hak sahiplerine ilk arsa satışı gerçekleştirilmiş olup, vatandaşların arazilerinin tapuya ve imara kavuşturulması için hızlı bir çalışma sürdürülmektedir.

İmar Barışı kapsamında da, iskan ve ruhsatı bulunmayan binaların ve konutların yapı olarak kayıt altına alınması sağlanmış, bu çalışmalarla Zonguldak’ın en büyük sorunlarından biri olan kaçak yapılaşmanın önüne geçilerek yine Zonguldak’ın en önemli sorunlarından biri olan çarpık ve düzensiz yapılaşmanın kentsel dönüşüm kapsamında çözüme kavuşturulabilmesi için önemli bir adım atılmıştır.

Hükümet olarak yaptığımız bu çalışmalara ilave olarak Belediyelerinde bu çalışmalara katkı vermesi ve planlamalarını buna göre yapmaları gerekmektedir. Bu nedenle Belediyelere büyük görevler düşmektedir.

AK Parti olarak gerek ülke genelinde, gerekse ilimizde yaptığımız bu çalışmalar düzenli ve imarlı kentleşmenin önünü açarken, Zonguldak Belediyesi olarak yaşadığımız bu duyarsızlığın önüne,  31 Mart 2018 Yerel seçimlerinde Belediyeyi AK Parti kadrolarına teslim ederek geçeceğiz. Bundan dolayı hükümetimiz yaptığı çalışmaları Zonguldak genelinde AK Belediyecilikle hayata geçirip hizmetlerimizi pekiştireceğiz.

Bu duygularla Tüm şehirlerimizin sorunlarının çözülmesi, herkesin çağdaş ve düzenli bir ortamda yaşaması dileğiyle herkesin 8 Kasım Dünya Şehircilik Gününü kutluyor, vatandaşlarımızı en içten dileklerimle selamlıyorum.”Dedi.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi