1 yılık görev süresini değerlendiren AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, “Göreve geleli bir yol oldu ama bu süreyi taçlandıracak şey belediye seçimleridir” dedi.

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun’da: “Partimize gönül veren herkesi saflarımızda görmek istiyoruz. Herkese bu parti de görev vardır. Yeter ki herkes çalışsın, partisine küsmeyip sahip çıksın. Ülkemizin buna ihtiyacı var” dedi.

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, parti binasında basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’ın görevde 1 yılı doldurması nedeniyle düzenleneni basın toplantısında Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ve İl Başkanı Zeki Tosun gündemi değerlendirdiler, gazetecilerin soruların cevaplandırarak önemi açıklamalarda bulundular.

ÇAĞLAYAN: GÖREVE GELELİ BİR YOL OLDU AMA BU SÜREYİ TAÇLANDIRACAK ŞEY BELEDİYE SEÇİMLERİDİR...

İlk konuşmayı Merkez İlçe Başkanı Çağlayan yaptı. Çağlayan konuşmasında belediye seçimlerini kazandırarak 1. Yıl süresini taçlandırmak istediğini belirterek şunları söyledi:

“Merkez İlçe Başkanlığı görevimin üzerinden bir yıl geçti. Görevimiz süresince bizlere destek veren öncelikle İl Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizde görevler nöbet değişimi şeklinde gerçekleşir. Görevi aldıktan sonra hızlıca Yönetim Kurulu oluşturmak için çalışmalarımıza başlamıştık ve neticesinde oluşturduk. Bir yol boyunca Yönetim Kurulu Üyelerime gayretli çalışmalarından dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Partinin kurulmasından bu yana görev almış herkese bir çağrıda bulunmak istiyorum. Geldiğimiz süreçte tüm yol arkadaşlarımızın Zonguldak’ın ve bizlerin ihtiyacı var. İçine girmiş olduğumuz yerel seçimler atmosferinde genel seçimlere göre çok daha farklı ilerlemektedir. Bütün olarak sahaya çıkacağız ve Zonguldak’a gerekli hizmetleri kavuşturmak adına çalışmalarımızı tamamladık. Bizim herkese sonuna kadar açık. Geçtiğimiz cumartesi Ankara’ya gittik. Pazartesi ve Salı günü Genel Merkez'de tüm ilçe başkanlarımızla bir toplantı gerçekleştirdik. Bu da partimizin kuruluşundan buya ilk defa olan, salonlara sığmadığımız ve bu nedenle de iki kısımda gerçekleştirdiğimiz bir toplantı oldu. Teşkilat Başkanlığımız tarafından bu toplantı düzenlendi. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın konuşmasının ardından son gün yapılan grup toplantısı ile programımızı bitirdik. Çok verimli geçti, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.  Göreve geleli bir yol oldu ama bu süreyi taçlandıracak şey belediye seçimleridir. Yaptığımız işleri taçlandırmak için ortak akılla yönetilecek bir belediye anlayışla yola devam edeceğiz. Güzel Zonguldak’ımızı belediye eliyle cinnet şehrine çevirdik. Yeni süreçte belediyemizi tekrar cennet şehrine çevirmek istiyoruz. Biz bu yolda hiçbir zaman yanlık kalmadık, yalnız bırakılmadık. Her zaman elimizden tutan oldu. Elimizden tutanları da hiçbir zaman bırakmayacağımızı, ellerini daha sıkı tutacağımızı kucaklaşmayı daha aşk ve şevkle yapacağımızı bildiriyoruz.”

ÇAĞLAYAN’DAN AKDEMİR’E CEVAP:" AKDEMİR HEYECANINI ZONGULDAK'A KULLANSIN..."

Mustafa Çağlayan: Zonguldak belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in eleştirilerine cevap vererek, Şunları Söyledi:

"Başkan Akdemir heyecanını başka yerlerde kullansın dedi. Biz heyecanımızı her yerde kullanacağız. Muharrem Bey okuduğunu anlamıyor. Biz heykelin gerekliliği ile ilgili eleştiride bulunduk. Kavşakların 3 ayda yapıldığını gördük. Yapılamama gerekçesinin yanlış olduğunu gördük. Makas probleminden bahsetti. Heykel estetik bir durumdur. Akdemir döneminde 3. Heykeldi bu. Maliyetleri hala açıklayamadılar. Bizim duyduğumuz iddia şeklinde heykel maliyeti kadar çizim sahibine de bu fiyat verilmiş. Biz heyecanımızı Zonguldak için kullanacağız. Akdemir'e tavsiyemiz heyecanı varsa eğer Zonguldak için kullansın. Biz büyüklerimize saygısızlık yapmayız. Kendisine tavsiyemiz varsa eğer tecrübesi Zonguldak için kullansın" 

ZEKİ TOSUN:" MUSTAFA ÇAĞLAYAN DAHA İYİ YERLERE GELECEK..."

Ardından söz alan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun’da, Çağlayan’ın tebrik ettiğini söyledi.

Çağlayan’ın daha iyi yerlere geleceğini özellikle vurgulayan İl Başkanı Zeki Tosun, “Ben başkanımızı tebrik ediyorum, bir yıl boyunca güzel hizmetler yapmıştır. Teşkilatın içerisinden gelen bir arkadaşımızdır. Mahallelerimizde yapılanmayı iyi yapmıştır, kendisi de bizim gururumuzdur. Yaptığı bu görevler daha sonra daha iyi yerlere geleceğinin göstergesidir. Biz her daim teşkilatımızla beraber kendisinin yanındayız, arkasındayız. Önümüzde bir yerel seçim var, bizim için önemlidir.24 Haziran seçimlerini de Mustafa başkanımla birlikte yaşadık. Zonguldak’ın oyları Türkiye oylamasının üzerinde oldu.” Dedi.

ZEKİ TOSUN: "PARTİMİZE GÖNÜL VEREN HERKESİ SAFLARIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ..."

Partiye gönül veren herkesi saflarında görmek istiyoruz çağrısında bulunan zeki tosun, şunları ifade etti:

Biz durmak yok diyoruz çalışıyoruz ama bu saatten uyumak yok hep beraber daha fazla çalışacağız. Biz buradan bunun sözünü veriyoruz. Bizim kapımız burada herkese açık, burası milletimizin partisidir. Bütün arkadaşlarımızla beraber belediye seçimlerinde başarılı olmak zorundayız. Zonguldak’ta belediyenin halini görüyorsunuz. En basit örnek TOKİ’dir. Bir TOKİ için nasıl uğraştık herkes biliyor. O bölgenin kentsel dönüşüm içerisinde güzel bir görünüme kazanması için çaba sarf ettik. Ama bunu halkın, vatandaşın iyi bilmesi gerekiyor. Önümüzde bir yerel seçim var. Bizim için önemlidir. Biz hiçbir zaman çalışmalarda belediyeyi göremedik. Şimdi güzel şeyler yapılıyor, bu işleri karıştırmak isteyen bazı kesimler var. Bütün vatandaşlarımızdan ricamız orada ki oyunlara gelmesinler. Orayı yapıp, bitirecek ve güzel hale getirecek olan yine iktidar partisidir, bu hükümettir. Biz onların adına her türlü görüşmeyi vekillerimiz, ilçe başkanımızla beraber yapıyoruz. Onun için bununda iyi bilinmesini istiyor. Bu da belediyenin Zonguldak’a ne kadar sahip olduğunu gösteriyor. Hiçbir yerinde olmadığı bir TOKİ için gidip orada kendileri görüşmeler yapıyorlar. Vatandaşımızda bunların oyununa gelmeyecektir. Bundan sonra ki hedefimiz Zonguldak’ta ki birlik ve beraberliği sağlayıp yerel seçimlerde her yerde başarılı olmaktır. Hedefimiz budur, bu nedenle partimize gönül veren herkesi saflarımızda görmek istiyoruz. Herkese bu parti de görev vardır. Yeter ki herkes çalışsın, partisine küsmeyip sahip çıksın. Ülkemizin buna ihtiyacı var”dedi.

ZEKİ TOSUN:"YEREL SEÇİMLERLE İLGİLİ KAMUOYU YOKLAMALARI VE ANKETLER YAPILIYOR..."

Yerel seçimlerle ilgili genel merkezi tarafından Zonguldak’ta kamuoyu yoklamaları ve anketler yaptırıldığını belirten Zeki tosun, şunları söyledi:

“Yerel seçimlerle ilgili bizim yasal sürecimiz henüz başlamadı. Önümüzde ki günlerde bununla ilgili açıklama yapılacak. Sayın Cumhurbaşkanımız, MHP Genel Başkanı ile bir görüşme yaptı. İki parti arasında şu an görüşmeler devam ediyor. Ona göre bir yol haritası çizilecek. Genel Merkez tarafından kamuoyu yoklamaları ve anketler var. Bunlar şu anda devam ediyor. Bunların basında söylendiği gibi birinci çıkan da yok, kimsenin sonuçları bilme şansı yok. Bunların zamanı gelince adaylarımızda belli olacaktır. Burada amaç onun bunun adamı değil, seçimi kazanacak kişilerdir. 

ZEKİ TOSUN: "KASIM AYINDA MÜRACAATLAR BAŞLAYABİLİR..."

Aday adaylığı başvuru süreleri hakkında bilgi veren Zeki Tosun, “Zonguldak mitinginde sayın Cumhurbaşkanımız işçi alımı ile ilgili bir söz verdi. Çalışmalar devam ediyor, tek gayemiz bir an önce işçiyi aymak. Takibini yapıyoruz. Kasım ayında müracaatlar başlayabilir” dedi.

DEVREK’TE Kİ HEYELANLA İLGİLİ SORUNU ÇÖZECEĞİZ...

Devrek’te heyelanla ilgili konuşan Zeki tosun, “Bir heyelan yaşandı, vatandaşlarımızın mağduriyetleri konusunda Afet Genel Müdürlüğü ve Bakanlığımız bir çalışma başlatmıştı. Son bilgiler ise görüşmelerin yapıldığı, Bir miktar koyuldu, onunla ilgili de sorunu çözeceğiz. Onlara ya ev bedelleri ödenecek yoksa da çözüm bulunmaya çalışılacak. Devletimiz bunun da üstesinden gelecektir” dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi