CHP Ereğli İl Genel Meclis Üyesi Hayrettin Kartal, "Ereğli'de özellikle sayfiye yerlerinde zenginler arsa alıp viila yapıyor sayfiye yerlerinde betonlaşma artıyor. Bunun önlenmesi gerekiyor" dedi.

İl Genel meclisi'nin Eylül ayı ikinci birleşimi gerçekleştirildi.
İl Genel meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirilen birleşim açılış ve yoklama ile başladı ve ardından bir önceki oturuma  ait tutanak özeti okunup oylanarak gündem vaktinin görüşülmesine geçildi.

Mecliste sırasıyla:

Kdz. Ereğli İlçesi Keşkek Köyü hudutları dahilinde bulunan 126 ada, 20, 37 ve 47 parsel no ile kayıtlı taşınmazları üzerinde “Konut Alanı” amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması 

İle

Kdz.Ereğli İlçesi, Keşkek köyü hudutları dahilinde bulunan 103 ada, 20 parsel numarası ile kayıtlı taşınmaz üzerinde ‘Konut Alanı” amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması ile ilgili konu görüşüldü.

Her iki madde hakkında 
İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Özge Yüksel meclis üyelerini bilgilendirdi.

Ereğli İl Genel Meclis Üyesi Hayrettin Kartal maddeler hakkında söz alarak, Ereğli keşkek Köyü'nün sahil mevkiinde bir yer olduğunu yükselen değeri olduğuna dikkat çekerek. Sayfayı yerlerinde betonlaşmanın arttığına dikkat çeken Hayrettin Kartal,, "Son yıllarda zenginler buradan arsa satın alarak villa yapıyor..Betonlşma artıyor. Bunun planlamasında inceleme yapılması mı talep ediyorum. Ayrıca daralan yollara sıfır istinat duvarları yapılıyor yanyana iki araç bile zor geçiyor"eleştirisinde bulundu.

İl Genel meclisi Başkanı Necdet Karaveli'de Hayrettin Kartal'a hak vererek. Konunun imar komisyonunda ele alınacağını ve görüşüleceğini ifade etti.

Ardından maddeler oybirliği ile imar komisyonuna havale edildi.

Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesiyle tamamlandı.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi