Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nin; 2.242.938,45 TL değerinde ki; "Maden Şehitlerinin Çocukları Maden Makinaları Üretiyor" projesini desteklenme kararı aldı. Proje kapsamında genç işsizler istihdama kazındırılacak.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ZESOB) Başkanı Muharrem Coşkun, 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı Sonuçları kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sundukları; "Maden Şehitlerinin Çocukları Maden Makinaları Üretiyor" projenin desteklenmesi kararını aldığını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif şekilde katılmasının sağlanması, istihdam edilebilirliğin artırılması, sosyal içerme, sosyal girişimcilik ve yenilikçiliğin desteklenmesi ve sosyal sorumluluk uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla yürütülen 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Bakanlığa iletilen proje tekliflerinin değerlendirme süreci tamamlanırken, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nin (ZESOB) "Maden Şehitlerinin Çocukları Maden Makinaları Üretiyor" projesinin desteklenesi bakanlıkça uygun görüldü. Dolayısıyla İlimizdeki genç işsizlerin istihdamına katkı sağlanacağını ifade eden ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun şunları söyledi:

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI 2.242.938,45 TL DESTEK SAĞLAYACAK
“Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tarafından desteklenen SOGEP Projesi kapsamında, ilimizden 3 proje teklifi Bakanlığımıza gönderilmiş olup, Birliğimizin projesi finans desteği almaya hak kazanmıştır.  Projemiz toplam bütçesi 2.242.938,45 TL’dir.”

MAKZON’A ÜYE 33 İŞLETME İÇİN ORTAK ÜRETİM ATÖLYESİ KURULACAK
ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun, “İlimizde MAKZON Derneğine üye Maden ve Makine imalatı alanında faaliyet gösteren 33 işletmemizin kullanabileceği ortak kullanım atölyesi oluşturulacaktır. 33 işletmemiz Ortak Kullanım Atölyesini kullanarak, Ürün Gamı çeşitliliğine giderek hem gelirlerini hem de üretim kapasitelerini arttıracaklardır. Gelirlerinin ve üretimlerinin artması ile birlikte, işten çıkarmalar azalacak ve yeni personel istihdam edebilirlikleri artacaktır. Dolayısıyla İlimizdeki genç işsizlerin istihdamına katkı sağlanacaktır. 400 Metrekarelik kapalı alan tadilat edilerek 2 adet özel amaçlı ve ileri teknoloji CNC Makinası alınacaktır” dedi.

ZBEÜ’DE İNOVASYON VE AR-GE ÇALIŞMASI YAPILACAK
ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun, “Bülent Ecevit Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü 15 öğrencimiz, proje kapsamında 4 ay staj eğitimlerine tabi tutulacaklardır. Bu süre zarfında öğrencilerimiz, özellikle maden makinaları alanında  Ar-ge ve inovasyon çalışmaları yapacaklar ve staj sonunda maden makinaları alanında 15 faydalı model ürün ortaya çıkaracaklardır” şeklinde konuştu.

TTK’NIN MAL VE HİZMET ALIMLARINI YÜZDE 20’SİNİ YEREL SANAYİCİLERİMİZ KARŞILAYACAK
Muharrem Coşkun, Ortak Kullanım atölyesi ile Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun mal ve hizmet alımlarının %20 sinin yerel sanayicilerimiz tarafından karşılanması sağlanacağını ifade etti.

EREN ENERJİ A.Ş.NİN MAL VE HİZMET ALIMLARININ %20 SİNİN YEREL SANAYİCİLER KARŞILAYACAK
Coşkun, Ortak Kullanım atölyesi ile Eren Enerji A.Ş.nin mal ve hizmet alımlarının %20 sini yerel sanayicilerimiz tarafından karşılanması sağlanacağını da sözlerine ekledi.


60 ÖĞRENCİYE CNC EĞİTİMİ VERİLECEK
Muharrem Coşkun, Zonguldak’ta 3 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi CNC Bölümünde okuyan 60 öğrenciye, proje kapsamında CNC alanında uzaktan Eğitim modeli ile eğitim alacağını kaydetti.


40 MADENCİ ŞEHİDİ İLE ŞEHİT ÇOCUĞUMUZA SOLİDWORK EĞİTİMİ VERİLECEK
Coşkun, “ proje kapsamında ayrıca 40 Madenci şehidi ile şehit çocuğumuza Solidwork Eğitimi verilerek bu alanda yeterliliğe ulaştırılacak ve eğitimin sonunda en az 5 şehit çocuğumuzun istihdamı sağlanacaktır.” Dedi..

BELGESEL FİLM ÇEKİMİ YAPILACAK
Muharrem Coşkun son olarak ise  proje kapsamında 10 Dakikalık maden şehitleri ve Üretim zorluklarını, verdikleri emekleri ve çalışma ortamlarını anlatan belgesel film çekimi yapılacağını da sözlerine ekledi.
(ÖZEL HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi